Ce mănâncă jucătorii de fotbal, baschet, handbal, volei – nutriţia în sporturile de echipă

ce mananca fotbalistii jucatorii de baschet volei handbal
mai 24, 2020 | 0 comments | Nutritie sportiva, Serban Damian, Slabire, Superfit, baschet, clinica de nutritie, copii, echipe, fotbal, fotbalisti, handbal, nutritionist, volei

Dacă v-aţi întrebat ce trebuie să mănânce jucătorii de fotbal, baschet, handbal, volei, hockey şi în general orice sportiv din sporturile de echipă, sper să găsiţi aici răspunsuri. În urmă cu ceva timp am susţinut un webinar pe această temă, pe care l-am înregistrat şi l-am pus pe Youtube.

În cariera mea de nutriţionist sportiv am colaborat cu sportivi din diverse sporturi, dar am avut şi ocazia să lucrez cu echipe. În perioada 2016-2018 am fost nutriţionistul Echipei Naţionale de Fotbal a României, ceea ce a reprezentat o ocazie deosebită pentru mine să îmi pun în practică cunoştinţele la cel mai mai înalt nivel. În prezent sunt nutriţionistul Echipei Olimpice de Baschet Feminin 3×3, calificată la Tokyo. O altă şansă pentru mine de a lucra cu cei mai buni.

Vreau să împărtăşeşc aici informaţii ştiinţifice, pentru că e important să ne bazăm pe ştiinţă şi nu pe păreri culese de aiurea. Nutriţia este o ştiinţă şi trebuie colaborat doar cu profesionişti, adică oameni care au trecut prin şcoli acreditate (nu cursuri pe net şi cursuri de 3 săptămâni).

In prima parte a webinarului am explicat care este tipul de efort pe care sportivii il fac in sporturile de echipa. Este important de inteles, pentru ca in acest fel se pot face recomandarile nutritionale potrivite.

In a doua parte a webinarului am intrat in problema si am discutat despre alimentatia in perioada de antrenament.

In partea a treia am dezbatut nutritia in ziua meciului.

In ultima parte a acestui webinar am discutat despre suplimentele nutritive necesare pentru sportivii din sporturile de echipa, atat pentru cresterea performantelor, cat si pentru refacere dupa efort.

Sper ca aceste informatii sa va fie utile. Daca aveti intrebari sau nelamuriri, nu ezitati sa imi lasati un comentariu sau sa imi scrieti. Pentru consiliere individuala sau pentru echipe ma gasiti la Centrul Superfit!

 




Acest articol a fost vizualizat de 2.479 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.