Dieta alcalina (partea 5). Alcalinitatea și chimioterapia

apr. 13, 2016 | 0 comments | alcalina, chimioterapie, dieta, nutritionist

Eficiența chimioterapiei este puternic marcată de pH. Numeroși agenți chimioterapeutici ca epirubicina și adriamicina (doxorubicina) au nevoie de un mediu alcalin pentru a fi mai eficienți. Alții, cum ar fi cisplatin, mitomycin C și thiotepa, sunt citotoxici într-un mediu acid.

Moartea celulelor corelată cu acidoza și un pH intracelular alcalin, după chimioterapie, poate fi un răspuns la organismului la chimioterapie. S-a sugerat că inducerea alcalozei metabolice poate fi utilă în consolidarea unor regimuri de tratament prin utilizarea bicarbonatului de sodiu, carbicarbului și furosemidului. Alcalinizarea extracelulară, prin utilizarea bicarbonatului, poate avea eficacitate terapeutică crescută. În acest moment, nu există literatură de specialitate care să stabilească beneficiile dietei alcaline pentru prevenirea cancerului.

Organismul ”știe” cum să-și mențină pH-ul adecvat în sânge

Corpul omenesc deține o abilitate extraordinară de a menține un pH adecvat în sânge. Multe dintre membranele din corpul nostru au nevoie de un mediu acid pentru a ne proteja și pentru a ne ajuta să digerăm hrana. S-a sugerat că o dietă alcalină poate preveni multe dintre boli și poate avea rezultate pozitive pentru sănătatea noastră. Totuși, analizând discuțiile privind sănătatea oaselor, de pildă,  anumite aspecte au beneficii îndoielnice. S-ar părea că nu există suficiente dovezi potrivit cărora, laptele sau brânzeturile pot fi dăunătoare, așa cum sugerează formula Remer, atâta timp cât fosfatul aduce beneficii sănătății sistemului osos și are rezultate pozitive în balanța de calciu. Cu toate acestea, un alt mecanism pentru beneficiile sistemului osos prin dieta alcalină este dezvoltarea hormonului de creștere și a osteocalcinei. Există dovezi conform cărora, rația de potasiu / sodiu este importantă iar o cantitatea mare de sare în alimentație este dăunătoare. Sunt guverne care solicită industriei alimentare să reducă nivelul de sare din produse. Chiar dacă anumite proteine sunt bune pentru funcționarea sistemului osos, dietele bazate pe cantități mari de proteine pot afecta sănătatea oaselor. Pierderea masei musculare pare să se reducă cu o dietă alcalină, aceasta ajutând și la durerile de spate, totodată. Iar un mediu alcalin poate îmbunătăți eficiența anumitor agenți chimioterapeutici, dar acest lucru nu este valabil pentru toți agenții chimioterapeutici.




Acest articol a fost vizualizat de 1.520 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.