Dieta alcalina (partea 2). Care este rolul pH-ului în celule, organe și membrane?

apr. 10, 2016 | 0 comments | acid, alcalina, beneficii, dieta, mit, oh, urina

PH-ul din corpul nostru poate varia considerabil de la o zonă la alta cu cea mai mare aciditate în stomac (pH de la 1.35 la 3.5) pentru a ajuta și proteja împotriva microorganismelor și a microbilor.

La nivelul stomacului, stratul din afara epiteliului are ca funcție de bază prevenirea accidentelor la nivelul mucoasei. S-a sugerat că scăderea acidității gastrice prin bicarbonat și scăderea secreției acide/alcalinității în ulcerul duodenal poate juca un rol important în ulcerele duodenale. Pielea are un pH acid (între 4 și 6.5) pentru a creea o barieră împotriva dezvoltării mediului microbian. Există  un nivel ridicat de pH – 4 – și unul scăzut – 6.9 iar acest nivel poate fi observat și la nivelul vaginului unde un pH mai redus – 4.7 – protejează împotriva dezvoltării microbiene.

PH-ul urinei poate fi acid sau alcalin

Urina poate avea pH variabil de la la acid la alcalin în funcție de nevoia de echilibru la nivelul mediului intern. Excreția acidului în urină poate fi estimată de formula descrisă de către Remer (sulfat+cloruri+1.8 x fosfat + acizi organici) minus (sodiu+potasiu+2 x calciu+2x magneziu) mEq.

Alimentele pot fi clasificate în funcție de alimentarea cu acid la nivel renal (PRALs). Fructele, legumele, sucurile de fructe, cartofii și băuturile alcaline sărace în fosfor (vinurile albe și roșii, apele minerale) au o contribuție redusă de acid la nivel renal. La polul opus, se află cerealele, carnea, lactatele și brânzeturile, peștele și băuturile slab alcaline și cu un conținut scăzut de fosfor (cacao, bere) au o contribuție ridicată de aciditate la nivel renal. Analizele pH-ului din urină (revizuite într-un studiu recent din două eșantioane prelevate la prima oră a dimineții timp de 5 ani) nu au prezis fracturi de oase ori reducerea densității de minerale în oase. În tot acest timp, nu s-a evidențiat concentrarea pe o dietă bazată pe alimente alcaline sau acide.




Acest articol a fost vizualizat de 1.319 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.