Hai sa alergam desculti

ian. 25, 2010 | 0 comments |

Ce conteaza ca afara sunt -5 grade. Hai sa iesim sa alergam desculti, ca cica asa e cel mai bine pentru picioarele noastre.

Daca ar fi sa ne luam dupa niste cercetatori americani, ar trebui sa alergam in picioarele goale sau macar in pantofi cu toc inalt, ca oricum nu fac atat rau cat pantofii speciali de alergare.

S-au apucat ei sa faca un studiu (pe care l-au si publicat in The Jurnal of Injury) si au ajuns la concluzia de mai sus. Au luat in studiu 37 de  alergatori adulti, fara probleme musculoscheletale si care alergau cel putin 25 km pe saptamana. I-au incaltat in pantofi de alergare cu caracteristici cat mai comune si i-au pus sa alerge pe banda, observand ce se intampla cu picioarele lor.

vibram_fivefingersN-are rost sa dau procente, ca oricum nu le retine nimeni, dar cert e ca au constatat ca fortele rotationale la care sunt supuse articulatiile picioarelor sunt mai mari decat in cazul alergarii in picioarele goale sau in cazul alergarii in pantofi cu toc.

Sunt sigur ca in principiu picioarele noastre sunt construite sa functioneze fara incaltari, insa mi se pare utopic sa ne gandim la alergare in picioarele goale in conditiile anului 2010.

Poate ca aceste incaltari numite Vibram vor fi solutia viitorului, insa pe moment sunt multumit de “adidasii” mei.




Acest articol a fost vizualizat de 1.021 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.