Dieta alcalina (partea 6). Cum ne ajută organismul o dietă alcalină?

apr. 14, 2016 | 0 comments | alcalina, dieta, nutritionist

Deși nu există date concrete în ceea ce privește influența totală a dietei alcaline asupra organismului, nu trebuie omis faptul că alcalinitatea are anumite beneficii.

Dietele alcaline duc la un pH alcalin al urinei și pot influența reducerea calciului din urină. Totuși, după cum arată studii recente, dietele alcaline nu reprezintă un criteriu exact în balanța totală de calciu din cauza unor altor factori cum ar fi fosfatul, de exemplu. Nu există vreo dovadă clară că acest tip de dietă îmbunătățește sănătatea sistemului osos ori protejează împotriva osteoporozei. Cu toate acestea, dietele alcaline pot avea multe avantaje pentru sănătate:

  1. Un consum mai mare de fructe și de legume în dietele alcaline pot îmbunătăți raportul potasiu/sodiu și poate avea efecte pozitive asupra sănătății sistemului osos, asupra reducerii de pierderi la nivelul masei musculare, precum și asupra hipertensiunii arteriale și a atacurilor cerebrale.
  2. Dezvoltarea hormonului de creștere printr-o dietă alcalină poate aduce beneficii de la sistemul cardiovascular și până la sistemul cognitiv și memorie.
  3. O creștere a magneziului intracelular, care este foarte important pentru funcționarea optimă a multor enzime sistemice, este un alt aspect pozitiv al alimentelor alcaline. Magneziul disponibil, necesar pentru activarea vitaminei D, poate avea beneficii la nivelul sistemelor apocrin și exocrin, în ceea ce privește vitamina D.
  4. De asemenea, alcalinitatea poate ajuta în tratamente chimioterapeutice având în vedere faptul că un pH mai ridicat este benefic pentru anumiți agenți chimioterapeutici.

Din toate dovezile prezentate rezultă că ar fi prudent dacă am considera că dieta alcalină reduce morbiditatea și mortalitatea în rândul bolilor cronice de care suferă populația vârstnică. Una dintre primele considerații în dieta alcalină, care include mai multe fructe și legume, este să se știe în ce tip de sol au fost crescute acestea având în vedere influența semnificativă a conținutului de minerale. La acest moment, în această privință, există studii științifice limitate, dar multe alte studii indică beneficii la nivelul masei musculare, a hormonului de creștere și a interacțiunilor cu vitamina D.




Acest articol a fost vizualizat de 1.166 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.