Sucuri de fructe prin presare la rece cu storcatorul Philips Avance

apr. 19, 2016 | 0 comments | Avance, Philips, fructe, legume, nutritionist, presare, rece, suc

Mai tineti minte acea scena din filmul de animatie “Ratatouille”, cand criticul culinar gusta preparatul pregatit de Remy, soarecele-bucatar si brusc are o serie de flash-back-uri din copilarie, regasind exact acelasi gust si aroma?

Exact asa am patit si eu atunci cand am luat prima inghititura din sucul de  fructe preparat prin presare la rece, cu storcatorul Philips Avance HR 1897. Mi-am amintit de sucul pe care mi-l facea mama, zdrobind si storcand fructele pe o sita speciala din sticla rezistenta. Un gust pur, nealterat, o gama complexa de arome, o textura aparte. Nu stiu voi cum sunteti, insa eu am ramas in minte cu gusturi si arome din copilarie, pe care nu le-am mai regasit de atunci. De exemplu, painea neagra de la tara, unsa cu margarina (ei bine, da, am mancat margarina… pe vremea aceea era un fel de delicatesa). Sau iaurtul la borcanele de sticla. Sau nuga. Sau dulceata de cirese amare. Nu mai continui… 🙂

storcator-Philips-2

Stim cu toti cat de importante sunt fructele si legumele in alimentatia noastra si mai ales a copiilor. Sunt surse extrem de valoroase de micronutrienti, dar si de energie. Modul principal de consumare este cel crud, integral, insa nu trebuie sa neglijam modalitatile alternative, la fel de valoroase, asa cum este si presarea la rece. Va garantez ca cei mici se vor da in vant dupa sucurile de fructe, dar si dupa sucurile cu multa pulpa obtinute prin aceasta tehnica. Sucul cu pulpa obtinut prin presare la rece pastreaza toate calitatile fructului intreg, una dintre acestea fiind prezenta fibrelor, foarte importante pentru alimentatie. In felul acesta, impactul asupra secretiei de insulina este mai bland (acesta fiind unul dintre aspectele care ne pot da batai de cap in cazul sucurilor…).

storcator-Philips-1

Philips Avance se remarca printr-un design compact, placut, usor de depozitat (latime de doar 11 cm), este silentios (deci poti sa il folosesti si la 6 dimineata, cand vrei sa ii pregatesti celui mic sucul de fructe si nu vrei sa il trezesti) si mai are un mare avantaj: se desface si se curata extrem de usor, sub 1 minut (sa nu imi spuneti ca nu apreciati asta…). Este doatat si cu o functie anti-picurare, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa te chinui prea mult cu curatenia “la locul de munca”, dupa ce ai terminat operatiunile.

Ca sa rezolv dintr-o lovitura un “mit”: nu exista combinatii adecvate si interzise intre diversele fructe. Asta inseamna ca poti experimenta linistit tot felul de combinatii, in diverse proportii, experimentand o gama nesfarsita de arome si gusturi. Daca iti face placere, poti adauga diverse seminte si frunze si chiar condimente.

Dupa ce am hranit copiii, care erau nerabdatori sa incerce preparatele, am trecut si la lucruri “de oameni mari” 😀 Mai exact am vrut sa vedem cum ar iesi baza pentru Pina Colada.

presare-la-rece-1

Am inceput cu nuca de cocos, care asa cum era de asteptat nu a produs prea multa parte lichida, insa am obtinut o cantitate buna de fulgi de cocos, pe care ii vom folosi la prepararea de orez cu curry.

Apoi am adaugat ananasul, care a lasat in urma o cantitate importanta de parte lichida si doar putina parte fibroasa (pe care… am mancat-o, ca doar nu era sa aruncam bunatate de pulpa).

presare-la-rece-2

Ce rezulta din amestecul de lapte de cocos si ananas se poate consuma ca atare, cu gheata, sau, ca sa iasa o treaba serioasa, adaugi si niste rom alb (cam 60 ml la 100 ml de suc de ananas).

15 Like



Acest articol a fost vizualizat de 1.988 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.