De ce sa consumi oua

apr. 21, 2011 | 0 comments | consum, oua

Toate studiile privind consumul de oua ajung la aceeasi concluzie: acest aliment este deosebit de valoros prin proteinele pe care le contine. Acestea contribuie la mentinerea masei musculare si dezvoltarea fortei, dau senzatie de satietate si pot reprezenta si o sursa de energie. Valoarea proteinelor continute in oua este data si de prezenta aminoacidului esential, leucina, care joaca un rol important in reglarea metabolismului glucozei la nivel muscular, ceea ce face ca ouale sa fie alimente valoroase si pentru cei care fac antrenamente de anduranta.


Se stie ca ouale nu produc variatii bruste ale nivelului glicemiei si insulinemiei, reprezentand astfel o sursa de energie cu eliberare lenta.

Ouale sunt bogate in nutrienti precum tiamina, riboflavina, acidul folic, vitaminele B12 si B6 (absolut necesare pentru producerea de energie).

Un ou asigura mai mult de 6 grame de proteine de inalta calitate (adica aproape 15% din necesarul zilnic), ceea ce ajuta la mentinerea masei musculare si prevenirea hipotrofiei musculate la varstnici.

Continutul crescut de leucina contribuie la refacerea mai rapida dupa eforturi intense.

Ouale contin profilul complet de aminoacizi, fiind astfel folosite ca “standard de aur” pentru a se face comparatie cu proteinele din alte alimente.

Va invit sa urmariti un material despre consumul de oua, filmat pentru B1TV si KanalD:


Acest articol a fost vizualizat de 223 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.