Reusita sta in detalii – despre cateva trucuri de regim, atunci cand vrei sa slabesti

mart. 06, 2013 | 0 comments | Obezitate, Slabire, dieta, dukan, nutritionist, regim, trucuri

Atunci cand vine vorba de slabire, principalul lucru pe care trebuie sa il ai in minte este schimbarea stilului de viata. Toti cei care gandesc in termeni de „diete” nu fac decat sa isi mai puna o piedica in calea succesului. Saptamana asta am fost invitat la o televiziune sa discut despre „celebra” dieta Dukan, dar nu m-am dus, pentru ca mi se pare o piedere de timp sa intorci pe toate fetzele abordarea alcuiva si care pe deasupra reprezinta o deviere importanta de la ceea ce se numeste stil de viata sanatos.

Oricum ai da-o, oricate metode ai incerca, pana la urma ajungi sa te convingi ca cea mai buna, eficienta si durabila modalitate de a slabi este sa mananci sanatos.

Teoretic, pare simplu. Totusi, in practica stim cu totii ca lucrurile se complica destul de mult.
Pentru a slabi nu trebuie sa te infometezi si nici sa petreci ore in sir la sala. Tot ce ai de facut este sa mananci sanatos, tinand cont de cateva recomandari care pot fi respectate indiferent daca este vorba despre o cina in familie sau de un pranz de afaceri. Nu trebuie sa iti refuzi alimentele care iti plac, tot ce ai de facut este sa fii atent la cantitati

Informatiile de baza le gasesti prin cartile de nutritie, insa acum vreau sa va dau cateva trucuri utile.

nutritionist superfit.ro

ATUNCI CAND MANANCI ACASA

Alege farfurii mai mici

Intr-adevar, este un truc, o modalitate de a te pacali singur dar functioneaza! Daca mananci din farfurii si boluri mai mici decat cele pe care le foloseai pana acum, vei avea impresia ca nu ai redus portia de mancare si nu te privezi de nimic. Prin urmare, vei manca mai putin dar vei scapa de stresul provocat de gandul ca esti la regim.

Pune salatele la inceput

Fa in asa fel incat primul fel servit, atat la pranz cat si la cina, sa fie salata. Legumele au un continut mare de apa, iti umplu stomacul si te ajuta sa te simti satul cu un aport mic de calorii. In plus, dureaza destul de mult pana le termini de mestecat ceea ce iti va pacali creierul. Acesta va crede ca mananci de mult timp si va lua masuri pentru a diminua senzatia de foame

Nu sari peste micul dejun

Da, stiu ca unii dintre noi ar prefera o jumatate de ora de somn in plus dar micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Poate fi chiar o masa consistenta, pentru ca ai mari sanse sa arzi acele calorii pe parcursul zilei. Nu doar ca ce mananci dimineata se „arde” mai repede dar vei reusi sa ai energie pentru intreaga zi iar la pranz nu vei mai pofti atat de puternic la mancaruri grase si nesanatoase.

Stabileste un program si respecta-l

Este foarte important ca, atat in cursul sapatamanii cat si in week-end, sa mananci la acelesi ore (nu neaparat fix la 14:03:48, dar macar in jurul acelorasi ore). Daca sari peste mese sau mananci mai tarziu decat o faceai in mod obisnuit ai toate sansele sa mananci ma mult deoarece senzatia de foame va fi mult mai acuta.

Bea apa

Sa bei foarte multa apa este, probabil cel mai important lucru pe care il poti face pentru sanatatea ta, in general. Apa transporta nutrientii prin organism, elimina toxinele si ajuta digestia. Dimineata bea ziua cu un pahar mare cu apa, adauga si putina lamaie da vrei si consuma inca 10-12 pahare pe parcursul zilei.

Mananca incet

Mesteca alimentele de 10-12 ori inante de a le inghiti. Saliva va incepe procesul de digestie si, daca nu mesteci suficient de bine, stomacul tau va trebui sa munceasca de doua ori mai mult.

ATUNCI CAND MANANCI IN ORAS

Primul fel – supa

Aici functioneaza acelasi principiu ca in cazul salatelor carora ar trebui sa le dai intaietate la mesele de acasa. Te vei simti satul fara un aport prea mare de calorii. Este de preferat sa alegi supele de legume in locul supelor-crema de carne. Fibrele din legume vor absorbi lichidul in care sunt preparate si iti vor umple stomacul mai repede.

Bautura mai tarziu

Este adevarat ca nimic nu se potriveste mai bine unei cine gustoase, mai ales daca vorbim despre una pe care nu a trebuit sa o pregatesti tu, decat un pahar de vin. Totusi, e bine de stiut ca daca comanzi bautura dupa ce ai mancat reduci numarul de calorii consumate. Daca iti este sete inainte de masa, opteaza pentru apa plata.

Alege sursele de proteine

Arunca o privire in meniu si alege proteinele din carnea slaba precum paste, pasare sau vita. In plus, tine cont si de faptul ca vrei sa fie fripta sau fierta si in nici un caz prajita. Proteinele sunt si foarte sationase asa ca ar fi alegerea ideala pentru o masa in oras care sa nu iti saboteze dieta.

Mananca desert

Da, comanda si desert. Totusi, spre deoasebire de ceilalti care isi vor comanda propriul desert, imparte portia ta cu o alta persoana. In felul acesta iti vei satisface pofta de ceva dulce dar nu vei manca toata prajitura.

26 Like



Acest articol a fost vizualizat de 1.056 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.