Atitudini si comportamente in stilul de viata al romanilor

mart. 26, 2012 | 1 comment | Nutritie, Slabire, comportament, stil de viata, studiu

Pe 15 martie am luat parte in calitate de invitat la prezentarea studiului intitulat “Atitudini și comportamente în stilul de viață al românilor”, derulat de către Herbalife România (si realizat de GfK). Acest studiu a prezentat rezultate interesante referitoare la calitatea vietii românilor, plecând de la elementele de bază ce caracterizează un stil de viață sănătos: nutriţie echilibrată, comportament pro-activ în îngrijirea sănătății, activitate fizică regulată și importanța perioadelor de odihnă și relaxare.
Implementat în ianuarie 2012 pe un eșantion reprezentativ la nivel național, studiul si-a propus să identifice atitudinile și obiceiurile reale ale românilor cu privire la nutriţie, sport, sănătate și un stil de viață echilibrat.

Rolul meu la aceasta conferinta de presa a fost acela de a comenta rezultatele studiului, din perspectiva specialistului implicat in promovarea unui stil de viata sanatos.

Deși majoritatea respondenților se declară destul de mulțumiți de stilul lor de viață actual și consideră că au un comportament preventiv în ceea ce priveşte sănătatea, studiul demonstrează că mai bine de jumătate dintre respondenți (58%) suferă la ora actuală de una sau mai multe boli. 15% suferă de deficiențe de vitamine/ minerale/ anemie, 13% suferă de obezitate, iar 12% au un nivel crescut al colesterolului.

La ora actuală, jumătate dintre respondenți nu sunt satisfăcuți de greutatea lor corporală, fiindcă este prea mare; în cadrul acestei categorii, procentul este și mai ridicat pentru grupa de vârstă 36-50 de ani (55%). Mai mult, 41% din respondenți consideră că ar trebui să țină dietă, dar încă nu au început un regim alimentar pentru a slăbi.

Numai 35% încearcă să mănânce trei mese în fiecare zi, iar prânzul este masa principală a zilei pentru mai mult de jumătate dintre cei chestionați. 30% nu acordă importanță mesei de dimineaţă, declarând că iau micul dejun doar rareori sau niciodată.
Pentru majoritatea respondenților, un regim alimentar echilibrat înseamnă în teorie un program de mese regulat (73%). Însă un procent ridicat (71%) dintre cei care încep un regim alimentar pentru scădere în greutate decid să renunțe la masa de seară.
“Prin intermediul acestui studiu se subliniază încă o dată importanța menținerii unei nutriţii echilibrate. Este esențial să avem un plan de nutriţie personalizată şi echilibrată, pentru a asigura organismului nostru nutrienții necesari pentru buna sa funcționare. În contextul stilului actual de viață, este cu atât mai important să adoptăm obiceiuri alimentare corecte și să folosim, atunci când este nevoie, suplimente alimentare”, spune Dorota Seidler, Marketing and Sales Manager în cadrul Herbalife România.

În ceea ce privește obiceiurile legate de consumul de lichide, rezultatele studiului arată că, pentru jumătate dintre respondenţi, acest consum se situează sub cantitatea recomandată. Cei care consumă doi litri de lichide pe zi reprezintă doar 38% din întregul eșantion.
Un număr mare de respondenți declară că au un stil de viață sedentar. Jumătate dintre respondenți nu fac sport deloc la ora actuală sau nu fac mișcare în mod susținut, în timp ce numai 21% din respondenți fac mişcare fizică o singură dată pe săptămână.

Concluzia: Este important ca starea noastră de bine să aibă o bază solidă, alcătuită din obiceiuri sănătoase. Oamenii ar trebui să funcționeze proactiv, făcând anumiți pași simpli către menținerea unei stări bune de sănătate pe parcursul întregii vieţi: un regim alimentar sănătos, asigurarea aportului de vitamine necesar, mișcare regulată și comportament preventiv legat de sănătate și relaxare.

In cazul in care va intrebati – locatia asta frumoasa este Cafeneaua Antipa (in spatele muzeului de istorie naturala).

Multumesc organizatorilor pentru invitatie si pentru fotografii.

11 Like



Acest articol a fost vizualizat de 2.105 ori.

Related Posts

Comments (1)

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.