Integrează mai multe fructe și legume în alimentația ta!

nov. 16, 2016 | 0 comments | Avance, Philips, fructe, legume, lenta, presare, storcator, suc

Nu puține sunt situațiile în care ramân uimit auzind pacienți care îmi spun că se ating doar foarte rar de legume și mai ales de fructe. Iar dacă îi iau la bani mărunți, “legume” înseamnă doar cartofi prăjiți și eventual o salată de varză rătăcită. Îmi este greu să îmi imaginez o zi fără a consuma măcar o legumă și măcar un fruct, nu mai zic o săptămână.

Varietatea de fructe și legume este foarte mare, așa că scuza “mie nu îmi plac fructele și legumele” nu stă în picioare. Cu puțină bunăvoință fiecare își poate găsi câteva fructe și legume pe care să le consume cu plăcere. Asta presupune în primul rând să îți propui să consumi aceste alimente și să le introduci în mod voluntar în regimul zilnic.

philips2-1

Fructele și legumele, mai ales atunci când sunt crude, presupun un timp mai mare pentru a fi mâncate, necesitând un timp mai lung de masticare, ceea ce în principiu este un lucru bun, pentru că nu ne permit să le înfulecăm ca pe alte alimente. În același timp, pentru omul zilelor noastre, care suferă de o lipsă de timp permanentă, acest fapt poate fi un impediment. De aceea, putem recurge la soluții mai rapide, cum ar fi stoarcerea sau presarea lentă, metode prin care se pot produce cantități mai mari într-o singură etapă, care apoi poate fi distribuită în mai multe porții pe durata zilei. Presarea lentă cu ajutorul aparatului Philips Avance HR1896 îți va ușura substanțial munca, pentru că este foarte ușor de utilizat. Tot ce trebuie să faci este să speli bine fructele și legumele, să le cureți coaja celor care nu se consumă integrale și apoi să le introduci una câte una în storcător. Vei obține rapid un suc care poate conține până la 90% din pulpă, deci este consistent și plin de fibre. Dacă iese prea gros îl poți dilua cu apă. După ce termini de preparat sucul, apeși pe capac pentru a activa funcția antipicurare. La final vei constata că storcatorul Philips este si extrem de ușor de curățat.

Fructele și legumele pot fi consumate în nenumărate combinații. În caz că ți-a pus întrebarea, nu se poate vorbi despre o combinație “ideală”, așa cum nu există combinații “interzise”. Nu e nimic în neregulă să consumi câte un singur tip de fruct sau legumă odată, dar asta n-ar trebui să fie o regulă. De ce? Pentru simplul fapt că nu există niciun motiv, documentat științific pentru a evita combinațiile diverselor tipuri de fructe, diverse tipuri de legume sau între fructe și legume. Organismul uman este suficient de bine adaptat să digere tot felul de combinații alimentare. Desigur, există particularități individuale, în sensul că o anumită persoană ar putea să nu tolereze o anumită combinație. Dar acest lucru nu trebuie extrapolat la nivel de regulă general valabilă.

philips2-2

Fructele și legumele coapte se digeră ușor și au o compoziție nutritivă relativ identică, constând în cea mai mare parte în carbohidrați, o cantitate mai mare sau mai mică de fibre alimentare, un procent redus de proteine și grăsimi. Corpul nostru nu are absolut nicio problemă în a le digera împreună.

Dintr-un anumit punct de vedere, chiar e bine să mai combinăm uneori aceste alimente. De exemplu, citricele și ananasul au o aciditate mai mare și pot să favorizeze distrugerea smalțului dentar (dacă e vorba de un consum repetat și în cantități mari), de aceea e bine să adaugăm fructe mai alcaline, așa cum ar fi perele, mango sau pepenele roșu.

Îți propun o rețetă simplă și interesantă. Vei presa la rece 300 g mere, 2 căni de spanac tocat (aprox. 50 g), jumătate de avocado 100 g. La final vei obține un amestec destul de gros, însă foarte gustos și nu în ultimul rând hrănitor, pentru că îți aduce 244 kcal, 42 g carbohidrați, 7 g grăsime, 3 g proteine, 33 mg sodiu, 6 g fibre, 100 mg calciu, 2 mg fier.

Poftă bună!

 




Acest articol a fost vizualizat de 1.337 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.