3 ani de alergari de grup in Parcul IOR

nov. 11, 2012 | 0 comments | IOR, Ro Club Maraton, alergare, aniversare, grup, parc

In urma cu trei ani, la inceputul lunii noiembrie, avea loc prima alergare de grup oficiala a Ro Club Maraton. Am subliniat cuvantul “oficiala” pentru ca radacinile acestor alergari de grup sunt mai adanci. De exemplu, pe 6 aprilie 2008, ne intalneam in fosta parcare de langa biserica, un grupulet mic si vesel – pe vremea aceea apareau mugurii ideii de club de alergare. Ce vremuri! 🙂 In  decembrie 2008, clubul deja exista, iar grupul continua sa se vada in IOR.

Timpul a trecut, alergarile de grup au continuat. Iata-ne intr-o dimineata rece, dar frumoasa de noiembrie, 50 de persoane la “locul de intalnire”, pentru a aniversa acesti 3 ani “oficiali”. S-a lasat cu sampanie (nu prea multa, ca urma chiar sa facem antrenament), un mic dar ca amintire (o insigna pe care scrie “Alerg in IOR” si logoul clubului), urari de bine, multi prieteni si bineinteles, cateva ture de lac.

De ce sunt importante aceste alergari de grup? (cel putin pentru mine)

Unii ar putea spune ca fiecare isi poate face antrenamentele individual si de fapt asa se si intampla in cele mai multe cazuri. Pentru ca de fapt nu ne intalnim in primul rand pentru a ne antrena, ci pentru a ne… intalni. Este vorba de nevoia noastra a tuturor de a face parte dintr-o comunitate si trebuie ca periodic sa simtim ca aceasta comunitate exista. Tocmai de aceea sunt atat de placute aceste intalniri. Noi avem bunul obicei sa alergam in grup compact primii cativa kilometri. Astfel putem discuta lucruri mai mult sau mai putin importante. Pe scurt, socializam. Apoi grupul mare se sparge si se formeaza grupulete mai mici, care alearga intr-un ritm confortabil pentru toti. Inainte si dupa o astfel de alergare de grup mai stam la vorbe, mai punem tara la cale. De exemplu, azi am aflat despre initiativa catorva colegi care vor sa organizeze o alergare (sau cros) cu tematica “Mos Craciun”.

Un alt avantaj al alergarilor de grup este faptul ca iti poti gasi mult mai usor un partener pentru long run-uri, pentru ca cei mai multi alergatori isi rezerva zilele de week-end pentru alergarile lungi.

Daca va tenteaza sa alergati cu noi, ne gasiti in fiecare sambata in Tineretului la ora 8,30 (intrarea in parc de la Sincai) si in Herastrau la ora 9 (intrarea la Charles de Gaulle – aici grupul Nike l-a cam asimilat pe cel de la Ro Club Maraton, dar nu e nicio suparare, important este sa ne intalnim si sa alergam). Duminica dimineata, la ora 9, ne vedem in IOR, pe aleea de langa lac, in dreptul Bisericii de Lemn.

La cat mai multe alergari!

Mai multe poze aici.




Acest articol a fost vizualizat de 1.152 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.