100 de alergatori. 1000 km. 10000 euro. Pentru Inima Copiilor

apr. 08, 2012 | 2 comments | IOR, Ro Club Maraton, alergare, campanie, inima copiilor, parc

In urma cu doar cateva zile, cineva anunta pe forumul nostru ca va avea loc o actiune care imbina alergarea si caritatea – deci specialitatea noastra. Aceasta actiune se numeste In pas cu Paul. Cine este Paul? Paul Dicu este unul dintre alergatorii romani de curse extreme, iar zilele acestea alearga o cursa foarte dificila prin desert, Marathon des Sables. Paul participa pentru al doilea an consecutiv la aceasta cursa dificila, care se intinde mai mai multe zile, in care se alearga in etape de zeci de kilometri (cumuland 250 km, iar cea mai lunga etapa are 80 km). El a decis sa dedice aceasta cursa unei cauze caritabile, sustinand Asociatia Inima Copiilor, care se ocupa cu strangerea de fonduri pentru sectia de chirurgie cardiaca de la Spitalul de pediatrie Marie Curie din Bucuresti.

La campania “In pas cu Paul”  poate participa oricine in perioada 8-14 aprilie. Pentru fiecare kilometru alergat, ING va dona 10 euro catre asociatia Inima Copiilor.

Revenind la anuntul de pe forum, care s-a propagat rapid si pe Facebook, iata-ne in duminica de Florii la alergarea de grup din IOR. De obicei, la aceasta alergare vin cam 10-20 de oameni, cam cei care stau in zona.

M-am trezit pe la 7. Afara ploua des. Simteam muschii destul de “grei” dupa semimaratonul de ieri de la Brasov (despre care o sa povesesc curand). Primul gand a fost ca nu o sa vina nimeni in parc si chiar simteam impulsul sa ma dau si eu lovit, insa ma oferisem pe forum ca vin sa filmez. Din fericire, pe la 8 si ceva a stat ploaia.

Am ajuns in parc unde deja erau vreo 20 de oameni. Si au inceput sa tot vina, de ziceai ca suntem la concurs. Ne-am adunat cam 100. Eu, pornit pe filmat, am inceput sa ii stresez pe oameni – pe unii i-am luat cu japca, altii au venit de bunavoie… 😀 Ce a iesit vedeti mai jos. Albul era predominant, de la tricourile de club. Mi-a crescut inima.

La prima tura am ramas in spatele camerei, ca sa iau imagini, insa apoi n-am putut sa rezist si am dus-o la masina, ca sa alerg si eu cu ei (pentru inima copiilor, bineinteles). Am alergat 3 ture, desi nu aveam in plan atat, fiind in plina recuperare. Ne-a plouat binisor, insa atmosfera era excelenta. Cred ca toti simteam ca facem un lucru frumos si ca ne uneste aceasta pasiune pentru alergare.

Oana a centralizat kilometrajul si am depasit 1000 de kilometri. Deci se poate spune ca am rezolvat problema celor 10000 euro pe care ING doreste sa ii dea, inca din prima zi. Ar fi frumos sa pluseze si peste aceasta suma.

Ma bucur foarte mult sa vad ca oamenii reactioneaza din ce in ce mai prompt la astfel de actiuni, ca exista dorinta de participare si implicare, ca oamenii sunt apropiati de Ro Club Maraton si il reprezinta cu placere si ca exista pe lume si oameni pozitivi, placuti, deschisi. Parca ne mai vine inima la loc, nu?

11 Like



Acest articol a fost vizualizat de 1.315 ori.

Related Posts

Comments (2)

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.