Un alt interviu pe care l-am acordat postului AgroTV, mi-a ridicat mingea la fileu pentru a spune cateva lucruri despre carnea de porc, un subiect controversat si care merita lamurit.
Nu de putine ori, pacientii imi “marturiesc” rusinati ca mananca si carne de porc… ca si cum acest lucru ar fi o mare crima nutritionala. Altii imi spun cu mandrie ca ei NU consuma carne de porc, subliniind astfel ca se straduiesc sa aiba o alimentatie sanatoasa.
E pana la urma asa o mare tragedie sa consumam carne de porc?
Asa cum se intampla intotdeauna atunci cand ne confruntam cu controverse in nutritie, adevarul este undeva la mijloc.
Carnea de porc nu este altceva decat o alta carne de mamifer, care nu pune probleme pentru sanatate atata timp cat provine din surse verificate, este consumata cu moderatie si gatita corect. Nu este obligatorie in alimentatie, dar nici nu este nociva in vreun fel, atunci cand se respecta principiile amintite anterior.
In ceea ce ma priveste, sunt un consumator ocazional de carne de porc, pentru ca nu imi place in mod particular.
Gasiti mai multe informatii in acest interviu:
Te-ar mai putea interesa si aceste subiecte: