Deserturile facute in casa sunt o alegere mai sanatoasa

mart. 24, 2013 | 0 comments | Nutritie, desert, fructe, nutritionist, sanatos

Cui nu-i place desertul…? Si dulciurile, in general. Nu cred ca am auzit vreodata pe cineva care sa spuna ca nu ii place sa manance ceva dulce, macar din cand in cand. Asa ca, indiferent daca avem o greutate normala, vrem sa slabim sau sa ne mentinem, e destul de frustrant sa ne reprimam placerea de a manca ceva dulce.

Important este sa facem alegeri cat mai sanatoase, iar prin asta ma refer la densitatea energetica (cate calorii sunt la 100 g), densitatea nutritionala (cati micronutrienti importanti pentru sanatate aduce respectivul preparat), raportul intre macronutrienti, cantitatea consumata, frecventa consumului, aditivi adaugati etc. Pare complicat la o prima vedere, insa daca ne punem putin la treaba mintea, o sa putem face destul de usor distinctia dintre un desert sanatos si unul pe care sa il evitam, unul din care putem sa luam doar o bucatica si altul care ne permite o cantitate mai mare.

Din punctul meu de vedere, cele mai sanatoase deserturi sunt cele cu fructe sau pe baza de fructe. Si aici conteaza foarte mult de unde pleci si unde ajungi, pentru ca un tort de ciocolata poate contine visine (in alcool), dar nu este nici pe departe o prajitura cu fructe

Va invit sa urmariti un material filmat pentru CSID:




Acest articol a fost vizualizat de 912 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.