Gala Seniorilor 2012

oct. 02, 2012 | 0 comments | caritas, gala seniorilor

Gala Seniorilor a fost organizata de Confederatia Caritas si a avut loc la Teatrul Metropolis. Am mers si eu la aceasta manifestare, in calitate de partener al evenimentului (am promovat campania pe siteurile mele si am oferit un premiu unuia dintre cei 9 seniori premiati).

M-am alaturat fara nicio ezitare acestei campanii, pentru ca mi se pare deosebit de utila promovarea conceptului de “imbatranire activa“. In cele mai multe cazuri, seniorii (nu imi place cum suna “batranii”) sunt vazuti ca niste elemente uzate ale societatii, fara utilitate si perspective. Mai trist este ca multi dintre ei se vad in felul acesta… Exista insa si oameni care refuza sa imbatraneasca. Chiar daca organismul lor se degradeaza asa cum este normal sa se intample pentru ca asa suntem construiti, spiritul lor ramane tanar. Acestia sunt seniorii activi, cu care uneori avem sansa sa interactionam si pe care nu putem sa nu ii privim cu admiratie (si cu dorinta secreta sa fim si noi asa, la varsta lor).

Confederatia Caritas a oferit 9 premii pentru 9 categorii – seniori activi in cultura, educatie, comunitate, sport, intrajutorare etc. Le gasiti pe www.mereutanar.com

Am avut ocazia sa vad urcand pe scena 9 oameni deosebiti, care merita tot respectul nostru. Fiecare s-a distins printr-o activitate sustinuta intr-un domeniu care il pasioneaza, in ciuda varstei inaintate (75-80 de ani). Un domn a fost librar toata viata, iar acum impartaseste pasiunea cititului in scoli. Altul organizeaza spectacole cu si pentru seniori. O doamna a organizat un club pentru pensionari. Un alt senior se ocupa de copiii strazii, iar altul de recuperare la copii cu sindrom Down. Un alt senior este presedintele CARP Omenia, o federatie a caselor de ajutor reciproc ale pensionarilor, care desfasoara activitati in toata tara (ca o ironie a sortii, un om care se zbate pentru binele unei categorii sociale defavorizate si-a pierdut un picior in urma unui accident provocat de… cititi si voi aici, ca mi-e sila sa mai fac aprecieri de vreun fel…)

Am avut bucuria ca persoana nominalizata de mine, d-na Lucia Radu, sa fie castigatoarea premiului pentru cel mai activ senior in sport. D-na Radu are 80 de ani si participa la campionate europene si mondiale de atletism, pentru veterani. Am cunoscut-o in urma cu cativa ani, bineinteles in contextul sportului pe care il practicam si am fost absolut fascinat de vitalitatea, optimismul si pofta de viata ale acestei doamne.




Acest articol a fost vizualizat de 917 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.