KinderMiniChef – ateliere de nutritie pentru copii

oct. 01, 2012 | 1 comment | Nutritie, atelier, copii, kinder alegria, mini chef

Copiilor le place sa afle lucruri noi, sa experimenteze si sa se distreze. Le-am oferit sansa sa faca toate acestea intr-un prim atelier de nutrite si gatit ce a avut loc saptamana trecuta, intr-un proiect initiat de KinderAlegria, creator de programe educationale non formale pentru copiii intre 5 si 14 ani. Aceste ateliere de nutritie au fost lansate sub denumirea KinderMiniChef. In cadrul acestui eveniment, copiii prezenti au aflat, intr-un mod atractiv si distractiv in cadrul unei povesti cu parfum de toamna, cum si ce sa manance sanatos si au pus in practica ceea ce au invatat pregatind niste biscuiti bio pe care i-au degustat la final. Pentru ca eu voi concepe modulele acestui atelier interactiv, m-am oferit sa fi si “lectorul” primului modul. A fost chiar amuzant, pentru ca cei mici au fost interesati de ceea ce le-am povestit si sper ca au ramas cu cateva notiuni de baza. Acest prim modul a fost despre cereale, insa KinderAlegria intentioneaza sa adauge module despre toate grupele de alimente si despre alte subiecte interesante.

“Ca parinte, m-am bucurat sa vad copiii ascultand cu interes informatii si sfaturi despre o nutritie sanatoasa, apoi realizand cu manutele lor dibace biscuiti integrali – folosind produse bio – ulterior prezentand cu mandrie parintilor rezultatele muncii lor si la final, gustand din ce au pregatit”, a declarat Mirela Dragnea, Coordonatorul programelor KinderAlegria. “Prin intermediul KinderAlegria ne-am dorit sa le oferim copiilor accesul la programe educationale adaptate vremurilor si varstei lor care sa ii ajute sa isi dezvolte diverse aptitudini si abilitati practice menite sa-i pregateasca pentru viata. Gama variata a cursurilor include ateliere de dezvoltare a inteligentei emotionale si sociale, educatie financiara, comunicare, nutritie, bricolaj, toate adaptate pentru a raspunde nevoilor celor mici si a-i ajuta in dezvoltarea lor.”

Copiii s-au distrat amestecand ingredientele si modeland cu manutele lor biscuiti “bio”:

La final au putut sa guste ceea ce au preparat mai devreme:

Trupa de soc:

Si un filmulet despre acest eveniment:

Din oferta KinderAlegria fac parte programele:

– KinderCreativ – un training care ii ajuta pe cei mici sa comunice eficient, corect si sa se exprime intr-un mod creativ;
– KinderLeader – un atelier axat pe educatia financiara a copiilor;
– KinderMiniChef – un program la care copiii afla cum si ce sa manance si sa gateasca sanatos si fara mare efort si multe alte lucruri importante despre o alimentatie sanatoasa;
– KinderBricolaj – de unde cei mici afla cum sa graveze in lemn sau sticla, sa decupeze, sa lucreze cu diverse materiale, dand frau liber imaginatiei;
– KinderLogik si KinderSah – prin care copiii isi dezvolta inteligenta emotionala si sociala, atitudinea activa si gandirea riguroasa;
– Kinderterapie – un program care cuprinde 2 tipuri de psihoterapii – analiza tranzactionala si Sandplay Terapy.

Copiii sunt impartiti pe grupe de varsta – 5-9 ani si 10-14 ani -, iar toate programele au fost dezvoltate de persoane cu experienta in domeniul respectiv si pasiune pentru copii.

Puteti gasi la adresa http://kinderalegria.ro/cine-suntem/ detalii despre echipa KinderAlegria si la http://kinderalegria.ro/galerie/ articole si poze despre cursurile lansate cu succes de echipa KinderAlegria.
Programul KinderMiniChef are loc in fiecare duminica intre orele 11-13 sau 15-17 la restaurantul Malagamba din Centrul Istoric al Bucurestiului. Va invitam sa aflati mai multe detalii despre agenda cursurilor, oferte promotionale, locatii pe pagina noastra de internet sau ne puteti gasi la adresa office@kinderalegria.ro, sau la numarul de telefon 0721 268 009, Mirela Dragnea, coordonator programe KinderAlegria.




Acest articol a fost vizualizat de 1.649 ori.

Related Posts

Comments (1)

  1. George Apreutesei
    octombrie 19, 2015

    Buna ,
    Sunt George de la Ceainaria Jodart

    Daca vrei sa iti desfasori workshop-urile intr-o atmosfera deosebita, sa ai la dispozitie un spatiu generos si logistica potrivita pentru ca totul sa iasa perfect, te invit sa ne cunoastem si sa stam de vorba.

    Situata chiar langa Gradina Botanica, Ceainaria Jodart este locul care poate crea amintiri de neuitat pentru publicul tau.

    De asemenea, evenimentul tau va fi prezentat pe site-ul ceainariei http://www.jodart.ro si promovat in randul celor inscrisi in baza noastra de date – o reala oportunitate pentru tine de a-ti mari numarul de participanti.

    Acum avem o oferta de nerefuzat pentru tine!

    Contacteaza-ma pentru a stabili o intalnire si discuta mai multe detalii.

    George Apreutesei
    Ceainari Jodart
    0723737752
    0736041292
    http://www.jodart.ro

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.