Scoala altfel – lectie de nutritie pentru copii, la Scoala 52 din Bucuresti

apr. 05, 2012 | 0 comments | Nutritie, alimentatie, copii, lectie, sanatoasa, scoala altfel, seminar

In aceasta saptamana se desfasoara programul “Scoala altfel” – practic cateva zile inainte de vacanta in care copiii merg la scoala, insa nu fac orele obisnuite, ci diverse activitati, ca de exemplu vizite la muzee, lectii interactive pe diverse teme, activitati sportive (colegii mei din Ro Club Maraton au organizat un cros la o scoala – as fi mers si eu, insa nu eram in tara luni).

Mi-am propus sa imi aduc si eu aportul la acest program si am organizat o lectie (sau mai pretentios – “seminar”) despre alimentatia sanatoasa, pentru copiii din clasele primare. Ieri am fost la Scoala nr.52, iar azi ma pregatesc sa merg la Scoala nr.196.

Intalnirea cu copiii din clasele a 2-a si a 4-a de la Scoala 52 (Iancului) a fost o adevarata incantare. In afara ca sunt la fel de draguti ca toti copiii, m-au uimit cat de interesati au fost de informatiile pe care le-au primit, cat de bine si civilizat au interactionat cu mine, cate intrebari mi-au pus (unele dintre ele foarte pertinente). Au fost in sala cativa copii care m-au incantat – cat de frumos puteau sa vorbeasca si ce multe lucrurui stiau despre nutritie. Este o placere sa tii un seminar pentru copii si as repeta oricand experienta asta (pro bono, se intelege). Nu cred ca mai are rost sa subliniez cat de important este sa ii educam de mici pe copii in privinta alimentatiei sanatoase, mai ales acum cand obezitatea infantila a ajuns la cote alarmante.

Multumesc doamnelor profesoare de la Scoala 52 pentru invitatie si televiziunii GigaTV, care a venit sa faca un reportaj despre aceasta actiune. Mai jos gasiti si cateva dintre filmarile mele de ieri.

Mi-am structurat prezentarea sub forma unei povesti, iar acest lucru a fost de mare efect pentru copii, pe care i-am castigat din prima. Aici cateva secvente de la seminar:

Cateva impresii de la copii, dupa seminar. Merita urmarit pentru a ne convinge (inca odata) ca avem niste copii foarte inteligenti si cu bunsimt. Viitorul Romaniei pare mai bun asa…

Iar aici cateva impresii personale imediat dupa terminarea lectiei (pentru cei de la GigaTv):




Acest articol a fost vizualizat de 2.351 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.