Recunosc – imi plac dulciurile! Si de fapt, cui nu-i plac… Preferinta pentru gustul dulce este inscrisa in genele noastre, asa ca nu trebuie sa ne simtim vinovati pentru aceast lucru. Partea proasta este ca lucrurile au luat-o razna din momentul in care zaharul a inceput sa fie produs pe scara industriala, devenind astfel extrem de ieftin si usor de procurat.
Iar impreuna cu zaharul au venit si grasimile. Si aditivii. Si colorantii. Iar ceea ce a rezultat au fost dulciurile “din comert” – bombe calorice si chimice care contribuie la destabilizarea metabolismului omului modern, nu numai sedentar, dar agresat din toate partile – poluare, stres etc.
Gasiti mai multe despre carbohidratii “buni” si “rai” intr-un articol aparut in suplimentul “Sanatatea” a ziarului “Adevarul”, la care am contribuit si eu (click pe imaginea din stanga).
In ceea ce priveste dulciurile, putem alege. Nu ni le baga nimeni cu forta pe gat. Daca vrem, putem gasi alternative sanatoase. Despre aceasta, in flmuletul de mai jos:
No related posts.