2013
Oct
1

Sala unde clientii produc energie electrica

O sală de sport din Anglia este prima din lume care valorifică energia clienților pentru a produce energie electrică. În această sală (Cadbury House din Congresbury, lângă Bristol) se găsesc 42 de piese de echipament high-tech – biciclete, cross-trainere și aparate “vario” care produc fiecare câte 100 W pe oră, energie ce se “scurge” în rețeaua de alimentare cu energie electrică a clădirii.

Tehnologia (ARTIS de la Technogym) are la bază un dinam și odată ce utilizatorul a început să depună efort, echipamentul pornește și transformă energia mecanică în energie electrică. O parte din acest curent electric este folosit pentru alimentarea echipamentului sportiv la care lucrează clientul sălii, iar surplusul este stocat într-o unitate și apoi transferat în rețeaua electrică a sălii.

Benzile de alergare folosesc tehnologia inovatoare cu motor fără perii, combinate cu materiale cu frecare redusă, pentru a reduce consumul de energie cu 30%.

Aceste echipamente cu tehnologie de ultimă oră permit utilizatorilor să se conecteze la ele prin intermediul telefoanelor inteligente.

Fiecare bicicleta și bandă de alergare are un ecran central, care permite acces la internet și televiziune, și bineînțeles oferă acces la informații legate de performanțele antrenamentului.

Sistemul, numit “Unity”, permite de asemenea utilizatorilor să “concureze” cu oricine altcineva, care utilizează același sistem.

Și antrenamentele făcute în afara sălii pot fi raporate în “Unity”, astfel încât utilizatorii pot avea o evidență a antrenamentelor de ciclism, alergare, sporturi de echipă, așadar o imagine completă a activității lor fizice.

Foto: dailymail.co.uk

Te-ar mai putea interesa si aceste subiecte:

  1. De unde ne luam vitaminele
  2. Ce mananci cand mergi la sala
  3. Despre vitamine si sursele de unde ni le luam
  4. Esti stors de energie? Consuma proteine!
  5. Avem nevoie de mai multa energie iarna?

Acest articol a fost vizualizat de 1,260 ori.

Adauga comentariu


8 + eight =


Publicitate

CENTRUL DE NUTRITIE SUPERFIT
Centru pentru testarea performantelor sportive

Articole pe Doctor.info.ro


Noutati pe Doctor.info.ro


Articole pe Maraton.info.ro


Urmareste-ne pe Facebook


Calendar

October 2013
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhiva blogului

Calendar evenimente sportive