Sala unde clientii produc energie electrica

oct. 01, 2013 | 0 comments | electrica, energie, sala

O sală de sport din Anglia este prima din lume care valorifică energia clienților pentru a produce energie electrică. În această sală (Cadbury House din Congresbury, lângă Bristol) se găsesc 42 de piese de echipament high-tech – biciclete, cross-trainere și aparate “vario” care produc fiecare câte 100 W pe oră, energie ce se “scurge” în rețeaua de alimentare cu energie electrică a clădirii.

Tehnologia (ARTIS de la Technogym) are la bază un dinam și odată ce utilizatorul a început să depună efort, echipamentul pornește și transformă energia mecanică în energie electrică. O parte din acest curent electric este folosit pentru alimentarea echipamentului sportiv la care lucrează clientul sălii, iar surplusul este stocat într-o unitate și apoi transferat în rețeaua electrică a sălii.

Benzile de alergare folosesc tehnologia inovatoare cu motor fără perii, combinate cu materiale cu frecare redusă, pentru a reduce consumul de energie cu 30%.

Aceste echipamente cu tehnologie de ultimă oră permit utilizatorilor să se conecteze la ele prin intermediul telefoanelor inteligente.

Fiecare bicicleta și bandă de alergare are un ecran central, care permite acces la internet și televiziune, și bineînțeles oferă acces la informații legate de performanțele antrenamentului.

Sistemul, numit “Unity”, permite de asemenea utilizatorilor să “concureze” cu oricine altcineva, care utilizează același sistem.

Și antrenamentele făcute în afara sălii pot fi raporate în “Unity”, astfel încât utilizatorii pot avea o evidență a antrenamentelor de ciclism, alergare, sporturi de echipă, așadar o imagine completă a activității lor fizice.

Foto: dailymail.co.uk




Acest articol a fost vizualizat de 1.005 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.