Dieta Paleo – mit sau adevar?

mart. 28, 2023 | 1 comment | dieta paleo, nutritionist

Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica, de acum 2,5 milioane de ani, cand ocupatia principala era cea de vanatori-culegatori. Dieta Paleo a pornit ca un stil de viata mai bun pentru sanatate, care respinge alimentele moderne, foarte procesate din dieta occidentala, in favoarea intoarcerii la hrana mai simpla a oamenilor primitivi.

Curentul Paleo sugereaza ca si in prezent organismul uman ar fi mai bine adaptat hranei din paleolitic, in opozitie cu dieta occidentala, bogata in alimente care au intrat in meniu de 100-200 de ani, deci foarte recent, daca raportam aceasta perioada la intreaga evolutie umana. In general, regimul Paleo este bogat in proteine si sarac in carbohidrati, cu un continut moderat de grasimi. Include multe fibre, dar putin sodiu si zaharuri rafinate.




Acest articol a fost vizualizat de 323 ori.

Related Posts

Comments (1)

  1. InstaPress
    aprilie 13, 2023

    Este fascinant cum dieta Paleo se bazeaza pe hrana pe care oamenii primitivi o consumau in urma cu 2,5 milioane de ani! Respectand aceasta dieta, sanatatea ta va fi intotdeauna la cote maxime. Idea de a se intoarce la alimentele mai simple este extraordinara si merit sa fie pusa in practica. Bravo pentru articolul tau!

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.