NOBEZ – conferinta despre preventia si managementul obezitatii

mai 28, 2016 | 0 comments | conferinta, iasi, nobez, nutritionist

In luna aprilie am avut placerea sa particip la prima editie a conferintei nationale NOBEZ – The Wake-up Time, Abordul multidisciplinar in preventia si managementul obezitatii. A fost un eveniment frumos, interesant, cu un nivel foarte bun din punct de vedere al informatiei medicale si pe deasupra placut, pentru ca am intalnit o multime de oameni deschisi si prietenosi. La final i-am felicitat sincer atat pe organizatorii pe partea stiintifica, in mod particular pe dl. doctor Daniel Timofte, cel care a avut ideea manifestarii si s-a straduit ca totul sa fie bine, cat si pe cei de la agentia Eventer, care au pus la punct toate detaliile.

nobez-1

Conferinta s-a intins pe trei zile, iar lucrarile s-au desfasurat la Centrul de Conferinte Palas din Iasi, care se afla intr-un mall foarte mare din centrul orasului. Apropo de oras, a fost pentru prima data cand am ajuns in Iasi si m-am bucurat foarte mult sa vizitez acest oras frumos, plin de istorie, curat si bine intretinut (cel putin asa mi s-a parut, din perspectiva “turistului”).

nobez-2La conferinta au participat medici din toate specialitatile, multi din Iasi, insa si din alte orase, precum si din strainatate. Programul a fost dens si divers. S-a discutat despre obezitate din toate punctele de vedere, de la chirurgie bariatrica, pana la nutritie, psihologie, cardiologie, pneumologie, pediatrie.

Eu am venit ca speaker la aceasta conferinta cu tema “Dozarea corecta a efortului fizic la pacientul obez, cu ajutorul testului de efort cardiopulmonar”. Practic am prezentat experienta mea care acum se intinde pe aproape 2 ani in utilizarea acestei metode pentru a prescrie corect si adecvat “dozele” de efort fizic la pacientii supraponderali si obezi. Am deja o multime de pacienti care au facut testul si au primit recomandari in urma lui, iar cei care mi-au urmat sfaturile au avut rezultate net superioare celor care nu au facut testul, ca sa nu mai zic de cei care nu aleg sa faca miscare.

nobez-3

nobez-5

nobez-4

Alaturi de colegi de breasla din Iasi, cu diverse specialitati.

nobez-7

Dr. Daniel Timofte a deschis conferinta. El este specialist in chirurgie bariatrica si conduce un centru dedicat acestei specialitati in Iasi.

nobez-6

 




Acest articol a fost vizualizat de 1.395 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.