Reguli simple pentru slabire

iul. 10, 2012 | 0 comments | Alimente, Slabire, nutritionist, secrete

Cateva raspunsuri la indemana despre scaderea in greutate, intr-un interviu pentru revista Tabu.

Care sunt regulile pe care ar trebui sa le respecte o femeie ca sa slabeasca usor si sanatos?

Prima și cea mai importantă regulă ar fi să ceară ajutorul unui specialist și să nu se lanseze în tot felul de diete auzite de la prietene sau citite pe net. Șansele de a rezolva problema excesului ponderal sunt mult mai mari atunci când se începe de la început cu un regim bine gândit, echilibrat, ponderat și apoi se face monitorizare pe termen lung.

Regulile simple după care ar trebui să ne alcătuim fiecare dintre noi regimul alimentar, indiferent dacă e vorba de menținerea greutății sau reducerea ei sunt: adaptarea la necesarul caloric (adică să fie proporțional cu activitatea fizică pe care o depunem), echilibrul (să consumăm din toate grupele de alimente atât cât trebuie), diversitatea și variația (să nu ne limităm doar la un singur aliment dintr-o anume grupă, ci să consumăm cât mai multe feluri, pentru că în acest fel aducem în organism un spectru mai larg de nutrienți).

Ce alimente recomandati si ce nu?

În regimurile pentru scădere în greutate, cea mai bună alegere sunt alimentele cu densitate energetică redusă, însă cu densitate nutrițională mare. Iar acestea sunt legumele. Cele mai multe dintre legume au în jur de 50 kcal/100 grame, însă în același timp au o conentrație mare de vitamine, minerale și fibre, fiecare dintre ele fiind un plus pentru sănătatea noastră. Așadar baza pentru un regim de slăbire sunt legumele. Lângă acestea avem nevoie de surse slabe de proteine și vorbim aici despre carne de curcan, pui, pește și vită (însă doar anumite părți). De asemenea, albușurile de ou sunt o bună sursă de proteine, fără a fi însoțite de grăsimi (decât dacă se consumă oul întreg). Lactatele, în special cele degresate sunt utile pentru cele care vor să își reducă greutatea, atât prin aportul important de proteine, dar și cel de calciu, care s-a dovedit util în scăderea în greutate.

Fructele, oricât de sănătoase ar fi, aduc un aport caloric destul de mare și de aceea ar trebui consumate cu măsură. De asemenea, și consumul de cereale trebuie limitat, însă nu complet exclus (putem consuma din când în când pâine, mămăligă, paste).

Din categoria grăsimilor ar trebui să păstrăm doar o cantitate redusă de uleiuri vegetale și atât – nu unt, margarină, untură, cărnuri grase, smântână.

Evident, toate alimentele cu concentrație calorică mare și/sau procesate ar trebui excluse – dulciuri, sucuri, patiserie. Alcoolul nu are ce căuta în perioada de scădere în greutate.

Secrete de dieta pentru a slabi rapid si sanatos?

Cred că cel mai important “secret” este înțelegerea procesului de scădere în greutate și moderația. Este de preferat să avem așteptări realiste și să înțelegem că “repede” înseamnă de fapt 0,5-1 kg pe săptămână. Scăderile bruște nu sunt realiste – organismul nostru nu are cum să metabolizeze foarte multă grăsime într-un timp scurt. Înfometarea este cea mai păguboasă abordare, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Nu numai că nu rezolvă problema, dar reduce și șansele de a reveni odată pentru totdeauna la greutatea normală.

19 Like



Acest articol a fost vizualizat de 1.108 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.