Mai mult lapte pentru un creier mai activ

feb. 20, 2012 | 0 comments | Alzheimer, creier, lactate, lapte

Consumand cel putin un pahar de lapte in fiecare zi, nu numai ca ii oferi corpului tau substante nutritive esentiale pentru mentinera sanatatii sistemului cardiovascular si a oaselor, dar iti poti imbunatati si performantele mentale.

Acesta afirmatie este urmare a unui studiu publicat in International Dairy Journal, in care cercetatorii au descoperit ca adultii care au consumat cantitati mari de lapte si produse lactate, au obtinut scoruri semnificativ mai mari la teste de memorie si alte teste functionale ale creierului, comparativ cu cei care au baut lapte putin sau deloc.

In acest studiu, mai mult de 900 de barbati si femei cu varsta cuprinsa intre 23 si 98 de ani au completat o serie de teste dedicate activitatii creierului, printre care teste de memorie, vizual-spatiale, verbale, si au fost monitorizate obiceiurile consumului de lapte ale participantilor. Rezultatele au aratat ca cei care consumau cel putin un pahar de lapte in fiecare zi s-au comportat mai bine decat cei cu aport redus de lapte; cele mai mari scoruri au provenit de la cei cu consumul cel mai mare de lapte şi produse lactate.

Desi bautorii de lapte s-au numarat printre persoanele cu tendinta de a avea o alimentatie mai sanatoasă per ansamblu, cercetatorii au tras concluzia ca scorurile mai bune la teste au fost direct legate de consumul de lapte.

Concluzia cercetatorilor subliniaza beneficiul pe care un consum adecvat de lapte il ofera oamenilor, in special celor in varsta la care se manifesta declinul activitatii cerebrale.

Mai multe informatii despre beneficiile pe care laptele le aduce sanatatii noastre gasiti in acest film:




Acest articol a fost vizualizat de 868 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.