The Bodies

mart. 13, 2008 | 7 comments |

Am avut sansa sa vizitez in Barcelona o expozitie temporara, extrem de interesanta, despre care vazusem reportaje la tv. Se numeste “The Bodies” si practic este o lectie de anatomie pe corpuri omenesti reale. Aceste corpuri au fost preparate printr-o tehnica speciala de plastifiere, astfel incat tesuturile organice au fost inglobate intr-un polimer, ceea ce le opreste degradarea. Corpurile sunt disecate spectaculos si astfel aranjate incat sa transmita o idee. Expozitia te trece prin toate sistemele si aparatele corpului omenesc. Pentru mine, ca medic, nu pot sa zic ca a fost ceva din cale afara, pentru ca totusi am facut 2 ani de anatomie si am petrecut destul de mult timp langa cadavre disecate (care miroseau… spre deosebire de cele din expozitie), insa pentru cineva care nu a facut medicina, aceasta expozitie este absolut fenomenala. Am gasit pe YouTube o multime de filmulete despre The Bodies (nu am putut face poze acolo, pentru ca era interzis).




Acest articol a fost vizualizat de 994 ori.

Related Posts

Comments (7)

  1. inabixade
    martie 13, 2008

    Ma intreb daca or fi tot cei pe care i-am vazut si eu in New York:) Curios, tocmai despre asta scriam si eu intr-un post luna trecuta…

  2. Serban
    martie 14, 2008

    http://www.bodiesspain.com/
    Din cate am vazut eu pe net exista mai multe “exponate” decat cele care erau la expozitia din Barcelona, asa ca s-ar putea sa existe diferente.

    Ce impresie ti-a facut expozitia asta?

  3. inabixade
    martie 14, 2008

    Impresiile le-am scris pe my blog, pe prima pagina:) Eu am vazut expozitia acum 2 ani….ma rog, tu ai vazut-o cu ochii unui doctor…eu, cu ochii unui simplu vizitator…Am fost fascinata….clar…

  4. Serban
    martie 14, 2008

    Da-mi te rog linkul catre postul respectiv, ca n-am rabdare sa caut 🙂

  5. inabixade
    martie 14, 2008

    este al doilea post , chiar pe prima pagina…titlul postului este -I might look sleazy, but I’m not easy-:), deci fara vreo legatura cu, cadavrele:)

  6. Serban
    martie 14, 2008

    Misto descrierea ta 🙂
    Cred ca exista mai multe expozitii simultan, pentru ca cea de la Barcelona era acolo in momentul cand postai tu pe blog.
    Si pe mine m-a frapat faptul ca individul chiar a reusit sa le creeze “mimica” (daca pot sa spun asa), iar privirea lor parea oarecum… vie. Desi nu ma impresioneaza cadavrele disecate (nu fac pe durul, ci e doar rezultatul zecilor de ore petrecute in laboratorul de anatomie), nu puteam sa ma uit prea mult la fatza exponatelor. Erau prea expresive. La Barcelona nu era femeia cu fat in “burta”. Cred ca era superinteresant.
    Nu cred povestea cu puscariasii chinezi. Ar fi fost un scandal monstru daca se dovedea asa ceva. Mai curand homlesi, morti nerevendicati prin spitale, donatii etc. Realitatea e ca si eu m-am intrebat de ce multe dintre exponate erau asiatici.

  7. stefan
    martie 17, 2008

    Serban

    Eu le-am vazut in 1999 la Viena si sigur aveau un autor austriac – din Viena-. Mai am sper niste afise, sa ma uit pe ele cand am timp si sa confirm.

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.