Roscovele, o alternativa la ciocolata

oct. 10, 2014 | 0 comments | ciocolata, nutritionist, roscove

Multe magazine naturiste comercializeaza dulciuri cu roscove ca alternativa sanatoasa a ciocolatei, in mare parte pentru ca, spre deosebire de aceasta, roscova nu contine stimulenti. Pastaile de roscova pisate au o culoare si o aroma similare cu cea de cacao insa, dat fiind ca gustul lor este mult mai slab, sunt necesare cantitati mult mai mari decat in cazul pudrei de cacao. Faina de roscove este mai saraca in grasimi si mai bogata in carbohidrati si calciu, iar pudra de cacao este mai bogata in niacina, vitamina E, fier, zinc si fosfor.

Desi „ciocolata” de roscove se bazeaza pe o pudra cu putine calorii, ea nu este nici pe departe un aliment sarac in calorii. Ea se prepara de regula cu ulei de cocos sau ulei vegetal hidrogenat, iar produsul finit este adesea la fel de bogat in grasimi ca ciocolata propriu-zisa.




Acest articol a fost vizualizat de 920 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.