Semi Bucuresti 2015; din nou pacemaker

mai 20, 2015 | 0 comments | Bucuresti, Ro Club Maraton, aniversare, pacemaker, semimaraton

Maratonul Bucuresti si Semimaratonul Bucuresti reprezinta pentru mine evenimentele sportive la care nu as vrea sa lipsesc niciodata. Ok, mai au bube si bubitze, nu sunt (inca) la nivelul altor concursuri mari de afara, insa sunt la mine acasa si mi-ar fi greu sa lipsesc cand stiu ca toti prietenii mei sunt acolo.

Anul acesta nu m-am pregatit special pentru acest concurs. Speram ca pregatirea facuta pentru Maratonul Rotterdam sa fie suficienta, insa dupa acest maraton m-am simtit obosit si cu dorinta de a o lasa mai moale. In plus, in ultima vreme m-a tot durut un picior si am decis ca nu are niciun rost sa concurez cu adevarat, fiindca probabil as fi avut un rezultat mediocru, asa ca m-am hotarat pe ultima suta de metri sa intru in echipa de pacemakeri, astfel incat participarea mea sa fie utila unor oameni care isi doresc sa isi imbunatateasca performantele. Am ales timpul de 2 ore, pentru ca mi s-a parut un ritm decent, care nu ma va solicita prea tare. Am avut noroc sa fiu acceptat si sa alerg alaturi de o gasca vesela, formata din Dinu Turcanu, Razvan Cojocaru, la care s-a adaugat pe traseu si Daniel Lixandru, pe care l-a atras iremediabil “lupul dacic” pe care mi-l pregatisem eu sa alerg cu el, ca sa fac si eu o “chestie”, asa cum se mai intampla la concursuri.

Ca intotdeauna, zilele anterioare concursului au insemnat prezenta timp de ore bune in standul nostru la Expo, alaturi de alti cativa colegi. Am intalnit din nou o multime de cunostinte si prieteni, iar asta face parte din frumusetea experientei. La expo am avut Roata Norocului la care am oferit premii tuturor celor doreau sa participe (gratuit) si am mai avut un concurs care presupunea a ghici timpul castigatorului de duminica, iar premiul a fost o bratara Polar Loop, oferita de cei de la Polar. Apropo de Expo, eu nu ii inteleg pe vizitatori care trec pe langa standuri fara macar sa arunce o privire, iar daca le intinzi un flyer il resping ca pe ceva scarbos. Ok, nu toti, insa multi au un comportament aberant. In fond noi suntem acolo pentru ca dorim sa comunicam ceva… Cred ca asta tine de educatie. Ii apreciez pe cei care vin sa ne intrebe ce e cu noi, ce promovam. Cu bucurie le oferim explicatii si nu cerem nimic in schimb. Ba din contra, unori dam premii. Asa ca nu ne ocoliti data viitoare!

semi-3

semi-1

 In dimineata concursului ne-am adunat ca de obicei pentru poza de grup, apoi fiecare a plecat catre sectorul lui. Pentru mine cursa a fost una relaxata, fara probleme. Singura provocare a fost sa mentinem un ritm constant si sa nu ne grabim. Destul de greu in conditiile in care traseul a fost extrem de aglomerat in primii kilometri. Am stat de vorba aproape tot drumul cu colegii mei si i-am incurajat pe cei din jur. Pentru noi era jogging, insa pentru altii era o cursa alergata cu adevarat, asa ca ne-am bucurat pentru cei care au reusit un PB datorita noua.

semi-2

semi-4

 Dupa cursa ne-am reunit din nou la stand unde am deschis sticlele de sampanie pentru sarbatorirea celor 7 ani de existenta a clubului. Nu imi vine sa cred cat de repede au trecut acesti ani si cate experiente frumoase am adunat impreuna cu multi dintre cei prezenti in aceste poze.

semi-5




Acest articol a fost vizualizat de 1.241 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.