Alimente vs. colesterol

feb. 18, 2012 | 0 comments | alimente. colesterol, contraindicate, indicate

Cuvantul “colesterol” a capatat o conotatie extrem de negativa in zilele noastre, desi este o substanta ce exista in mod obisnuit in organismul uman. Problema este cu excesul.

Pe scurt, iata cateva alimente indicate pentru a regla nivelul de colesterol, si altele contraindicate celor cu un nivel crescut de colesterol sau care vor sa previna consumul excesiv.

Click pe imaginea mica pentru a vedea articolul aparut in Libertatea pentru femei.

Alimente indicate

Cerealele integrale – prin aportul de fibre, care au proprietatea de a prinde pe suprafata lor moleculele de colesterol din intestin

Uleiul de masline – contine acizi grasi omega-3 care regleaza nivelul de colesterol din sange

Pestele (de exemplu, somonul) – grasimea pestelui contine acizi grasi omega 3

Semintele de in si floarea soarelui – contin acid linoleic care reduce colesterolul

Vinetele si alte legume – contina vitamina C care mentine supletea vaselor de sange si inhiba formarea placilor de aterom, care au in compozitia lor colesterol

Alimente contraindicate

Carnea grasa (porc, vita, oaie) – contine o cantitate mare de grasimi saturate si colesterol

Oua > 5/saptamana – galbenusul contine colesterol, insa oul nu este contraindicat, fiind un aliment hranitor, ci trebuie limitata cantitatea consumata

Mezelurile – contin carne grasa si grasime adaugata (untura)

Unt si smantana  – se fabrica din grasimi animale; trebuiesc consumate cu moderatie

Uleiurile – chiar si cele considerate sanatoase nu trebuiesc consumate in exces




Acest articol a fost vizualizat de 1.055 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.