Bauturile energizante, de evitat

dec. 01, 2010 | 0 comments | bauturi energizante

Cercetatorii de la Texas Medical School din Houston au constatat faptul ca o populara bautura energizanta, care este promovata si utilizata de multi sportivi pentru a obtine un “extra push”, poate contine aproape un sfert de ceasca de zahar si mai multa cofeina decat o ceasca de cafea tare. Ei au avertizat a o astfel de bautura, atunci cand este utilizata de catre cei care nu sunt obisnuiti cu efortul, in special ce de anduranta, poate pune in pericol starea de sanatate prin efectul ei de deshidratare.

De asemenea, ei au atras atentia ca cei care amesteca aceasta bautura energizanta cu alcool pot sa inregistreze valori crescute ale tensiunii arteriale, tahicardie si probleme mentale. Studiul publicat in Mayo Clinic Proceedings completeaza studii anterioare care aratau ca bauturile energizante pot conduce la infarct, crize convulsive, si in cazuri extreme, chiar la deces. De aceea, in tari precum Norvegia, Danemarca si Franta, o anumita bautura energizanta a fost chiar interzisa (vezi imaginea ca sa intelegi despre ce vorbim). Studii pe soareci au aratat ca cei care au primit taurina au avut un comportament bizar, incluzand anxietate si automutilare.

Un alt studiu realizat la University Of Maryland School Of Public Health si publicat in revista “Alcoholism: Clinical & Experimental Research” arata faptul ca studentii care consuma bauturi energizante cu continut mare de cofeina prezinta un risc mai crescut de a deveni dependenti de alcool.




Acest articol a fost vizualizat de 786 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.