Gaudeamus 2008

nov. 21, 2008 | 0 comments |

De ani de zile merg la Gaudeamus, adica Targul de carte ce se desfasoara toamna.

Nu sunt un cititor inrait, sau cel putin nu mai sunt. Nu mai am timp sa citesc atat cat as vrea. Imi este dor de vremurile cand stateam o zi intreaga si citeam un roman, fara sa imi pese de nimic in jur. Acum am joburi, antrenamente, familie, deadline-uri, 40 de canale de tv, internet de mare viteza nonstop, blog, siteuri, colaborari, pacienti, clienti, club, intalniri etc. Multe. Am o viata plina. N-am timp sa ma plictisesc, dar nici sa citesc. Mai grav este ca nu mai am timp nici sa scriu atat cat as vrea. Ma rezum la strictul necesar, dintre care o buna parte este reprezentata de corespondenta pe mail care imi mananca mult timp.

Despre Gaudeamus: ca de obicei interesant. O abundenta de carti din toate domeniile si la toate preturile. M-am simtit oarecum pierdut pe acolo si m-a lovit o minidepresie: nu o sa citesc niciodata atat de mult pe cat ar trebui.

Spun din nou ce am mai spus si alta data: sunt timpiti cei care cred ca in scurt timp cartile vor disparea. Chiar daca in mediul electronic informatia este rulata si actualizata mult mai rapid, cartea ramane un obiect cu o semnificatie mult prea profunda pentru a fi data la o parte atat de usor.

Am gasit cate ceva interesant si de aceasta data, insa mi-am tinut banii in buzunar in fata multor tentatii, pentru ca am destule restante – carti cumparate de-a lungul timpului, care ma trag de maneca din biblioteca, iar eu pierd timpul pe net (motiv pentru care ma urasc).




Acest articol a fost vizualizat de 758 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.