Maratonul Bucuresti 2008

nov. 01, 2008 | 2 comments |

Centrul capitalei arata nefiresc duminica dimineata, pe 12 octombrie 2008. Pustiu. Obisnuit cu aglomeratia insuportabila a zilelor obisnuite, m-am oprit o clipa sa imi fixez in minte imaginea unui Bucuresti linistit, calm, fara claxoane isterice, forfota si nervi intinsi. In departare trona impunatoare, ca intotdeauna, Casa Poporului, care in acea dimineata urma sa fie un reper important pe traseul celor care venisera in Piata Constitutiei pentru Maratonul International Bucuresti.

 Un eveniment care trebuia sa sa intimple

Asteptam cam de mult acest concurs. Cu un an in urma fusese anuntat cu surle si trimbite si apoi abandonat fara nici o explicatie clara. Zvonurile spuneau ca nu s-au putut obtine aprobarile necesare pentru inchiderea circulatiei in centru. O ipoteza plauzibila, tinind cont de lipsa de interes a românilor pentru alergare si miscare in general. Si iata ca in 2008, octombrie 12, Piata Unirii era izolata prin garduri mobile de restul Bucurestiului. Semn ca o prima mare victorie fusese deja obtinuta.

Daca vrei sa citesti tot articolul, vino pe maraton.info.ro

Acest articol a aparut si in numarul de noiembrie al revistei Men’s Health.




Acest articol a fost vizualizat de 917 ori.

Related Posts

Comments (2)

  1. solomongaby
    noiembrie 02, 2008

    felicitari pentru articol, foarte bine scris

    ma bucur si pentru faptul ca a aparut intr-o revista destul de importanta si poate asa o sa mai afle lumea de “nebunii” astia care alearga prin parcuri.

  2. Serban Damian
    noiembrie 02, 2008

    Multumesc mult pentru felicitari. Ma straduiesc sa scriu despre lucruri cat mai interesante in MH si se pare ca reusesc sa o fac destul de bine, din moment ce articolele mele sunt receptionate pozitiv de catre cei carora le sunt adresate.

    Pentru Men’s Health este o variatie absolut necesara sa publice articole si despre altceva decat trasul de fiare (ma refer la sectiunea de antrenament, ca in rest revista acopera mult mai multe domenii). Antrenamentul in sala este ok, insa nu se compara cu antrenamentele in aer liber. Si antrenamentul de forta are farmecul lui, dar cred ca senzatiile pe care le incerci in timpul unei alergari pe distanta lunga nu pot fi egalate de nimic.

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.