Atena vazuta de sus

nov. 20, 2007 | 0 comments |

Atena este un oras foarte mare. Nu s-a dezvoltat pe inaltime, in schimb se tot intinde, incorporand suburbii, care cu cativa ani in urma erau mici localitati de sine statatoare. Este un oras cu foarte multe cladiri albe si cu foarta multa istorie, excelent conservata, ceea ce atrage o groaza de turisti. Am mai fost aici de 2 ori, insa de aceasta data am tinut neaparat sa urc pe muntele Licavito, care se gaseste in zona centrala a Atenei; de aici se vede foarte bine totul in jur. Din pacate am prins o zi cu nori.

Aici se vede stadionul Panathinaikon, unde a fost linia de sosire a maratonului. Este foarte aproape de zona centrala.

licavito1.jpg

Un amfiteatru aflat pe muntele Licavito. Am coborat pana la el, desi batea un vant rece, iar eu nu eram prea pregatit pentru asemenea vreme. De obicei, in Atena este cald si frumos la inceputul lui noiembrie.

licavito4.jpg

licavito3.jpg

Celebrul Acropole (nu l-am vizitat de aceasta data, pentru ca era prea mult de urcat si ma dureau prea tare picioarele de la maraton).

licavito2.jpg

Muntele Licavito, vazut de la distanta (practic eram pe pietonala ce inconjura Acrolope). Plafonul de nori era foarte jos si arata amenintator, insa nu a plouat prea mult.

licavito5.jpg




Acest articol a fost vizualizat de 1.265 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.