Primul examen

oct. 22, 2007 | 0 comments |

Am dat examenul de an la cursul de nutritie sportiva (dar in timpul anului am avut tot felul de teme, care au fost punctate). Am mai trecut un hop.

M-am bucurat asa de mult ca am reusit sa am acces la acest curs, pentru ca este cel mai serios si cel mai bine creditat din lume. Numai faptul ca am ca profesori toate marile nume ale nutritiei sportive spune mult. Nu am ajuns din intamplare aici. Am cautat mult inainte. As fi putut oricand sa imi cumpar o diploma de pe net, insa mi-am dat seama ca nu valoreaza nici macar cat hartia pe care este tiparita. Asa ceva poate obtine oricine – nu ai nevoie de recomandari, de studii anterioare, de rezultate… doar de bani. Doar ca eu nu am vrut o diploma, ci educatie.

Am cunoscut cativa oameni care si-au cumparat diplome de pe net (nu in domeniul meu). Si la ce le foloseste? Poti pacali oamenii pana la un punct, insa cand esti luat la bani marunti…

Sigur, in Romania merge orice. Deocamdata. Dar lucrurile se vor schimba.

Este importanta educatia sistematica? Sigur ca da. Ma gandesc la mine. Am citit mult din nutritie sportiva si inainte, asa ca nu am intrat la curs cu zero cunostinte. Multe lucruri le stiam si asta mi-a prins bine. Insa am descoperit curand un lucru important: informatiile pe care le culegi singur nu sunt totdeauna corecte sau relevante. E cu totul altceva cand iti spune cineva “citeste din cartea x sau articolul y”, iar acel cineva sa fie un profesor a carui experienta nu poate fi pusa la indoiala. E vorba de adevarul stiintific, netrucat sau cosmetizat. E singura cale prin care poti sa ajungi specialist veritabil.




Acest articol a fost vizualizat de 731 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.