Examene si conferinte

oct. 27, 2007 | 0 comments |

Am incheiat, in sfasit, o saptamana foarte grea. Acum pot sa rasuflu usurat, insa m-a lovit brusc toata oboseala acumulata in ultima perioada, cand m-au napadit o multime de probleme (prevazute si neprevazute). Important este ca am trecut cu bine. In tot cazul, m-am cam saturat cate examene am dat in viata asta…

Ieri am fost la conferinta nationala organizata de Institutul National de Cercetare pentru Sport, unde am prezentat o lucrare numita “Suplimentele nutritive – intre publicitate si adevar stiintific”. Conferinta a fost interesanta, iar lucrarea mea a fost primita bine, in ciuda faptului ca nutritia sportiva este prea putin cunoscuta la noi si realizez ca este mult de munca pentru a schimba optica oamenilor, chiar si a celor direct implicati in sportul de performanta.

Ma simt bine la astfel de conferinte, pentru ca am ocazia sa fiu in mijlocul unui grup de oameni care merita tot respectul nostru. E vorba de oamenii care intr-adevar aduc un aport la progresul specialitatii pe care o studiaza si o practica. E vorba de oameni cu studii reale, aprofundate, care stiu despre ce vorbesc atunci cand deschid gura. Si in ciuda tuturor calitatilor lor, a meritelor, a titlurilor stiintifice obtinute, a lucrarilor publicate sunt oameni modesti si cu bun-simt, despre care uneori auzim prea putin sau deloc, pentru ca nu sunt ahtiati dupa publicitate, iar mass media, in superficialitatea si goana ei dupa senzational, ii ignora.

Acelasi sentiment l-am avut petrecand timp prin spitale, unde am intalnit oameni absolut extraordinari, deosebit de competenti, care isi vad de treaba lor, fara sa iasa in fatza cu orice pret.

Acelasi lucru banuiesc ca se intampla si in lumea actorilor – e un contrast asa mare intre actorasul de mana a 2-a care ar face orice sa apara in cat mai multe emisiuni “cu vedete” si pe de alta parte, Actorul (cu A mare), care isi pastreaza deminitatea si profesionalismul, iar atunci cand apare in media (indiferent daca e vorba de tv, radio sau presa scrisa) o face intr-un mod decent, conform cu valoarea lui.

Intr-un fel, ce am spus pana acum se leaga cu tema lucrarii mele de la conferinta… publicitate si adevar stiintific. Un supliment nutritiv cu efecte ergogenice reale nu va avea nevoie de publicitatea agresiva, pe alocuri mincinoasa, dar absolut necesara din punct de vedere comercial pentru un supliment ale carui efecte nu sunt dovedite decat in studiile comandate de catre producatorul lui.

 Am o multime de proiecte, pe care le-am tinut “in sertar” pana acum, pentru ca efectiv nu am avut timp sa ma gandesc la ele. Abia astept sa le incep, desi deocamdata tot va trebui sa le aman o perioada.

confincs.jpg




Acest articol a fost vizualizat de 766 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.