Fructele de padure incetinesc imbatranirea creierului

mart. 10, 2012 | 0 comments | Alzheimer, creier, fructe de padure, imbatranire

Există dovezi ştiinţifice solide, care arată că un consum regulat de afine, mure, căpşune şi alte fructe de padure are efecte benefice asupra creierului si poate ajuta la prevenirea degradărilor memoriei odată cu înaintarea în vârstă. Cel mai recent studiu despre efectele fructelor de pădure a fost publicat în ACS’ Journal of Agricultural and Food Chemistry.

În acest articol, cercetătorii arată că prin creșterea speranței de viață apar probleme privind costurile privind tratarea unor boli cum ar fi maladia Alzheimer și alte afecțiuni ce implică declinul mental. Ei explică faptul că studii recente au arătat că există o legătură directă între consumul de fructe de pădure și fenomenul de îmbătrânire a creierului.

Aceste fructe ajută creierul să rămână sănătos prin mai multe mecanisme. Ele conțin niveluri ridicate de antioxidanți – compuși care protejeaza celulele organismului împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. S-a constatat, de asemenea, că fructele de pădure modifică modul în care neuronii creierului comunică între ei. Aceste modificări ale transmiterii semnalelor între neuroni poate preveni evoluția procesului inflamator la nivelul creierului, proces care contribuie la degradarea neuronală şi îmbunătățește atât controlul motor, cât şi procesele cognitive. Cercetătorii și-au propus să afle dacă aceste efecte sunt rezultatul unor compuși individuali din compoziția fructelor de pădure sau se datorează unei combinații unice de substanțe, ce se regăsește în toate tipurile de fructe de pădure.

10 Like



Acest articol a fost vizualizat de 986 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.