Central Park, New York

feb. 26, 2012 | 0 comments | central park, new york

Inconjurat de zgarie nori si bulevarde celebre, Central Park pare din cu totul alt film in mijlocul New Yorkului – o oaza de liniste, verdeata si relaxare, intinsa pe o suprafata considerabila.

Cand am ajuns acolo am avut din nou aceeasi senzatie de deja vu pe care am avut-o de multe ori in NY. Adevarul este ca au fost filmate atatea scene in acest parc, incat cred ca este familiar pentru sute de milioane de oameni de pe glob, indopati cu blockbuster-uri americane.

Pentru newyorkezi, Central Park este un loc excelent pentru alergare si ciclism. Este suficient de mare incat sa nu te plictisesti, nu pare a fi foarte aglomerat, iar pietonii respecta benzile pentru cliclisti si alergatori. N-am vazut niciun caine “comunitar”…

In centrul parcului se afla un lac unde oamenii lanseaza barcute teleghidate. Din loc in loc sunt statui ale unor autori celebri, cum ar fi H.C. Andersen sau personaje celebre, Alice (in Tara Minunilor).

N-am reusit sa ajung la statuia lui Fred Lebow, initiatorul maratonului de la NY, care a fost la origine roman – de fapt evreu din Transilvania, fugit in America. El a organizat in 1970 prima cursa din New York, la care s-au inscris 127 de alergatori si au terminat doar 55. In comparatie, anul trecut au luat startul 46.000 de alergatori (si aproape de doua ori mai multi s-au inscris la loteria initiala care a facut selectia). Sunt fericit ca am avut sansa sa alerg si eu acolo.




Acest articol a fost vizualizat de 1.364 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.