Ajutati-ma cu un vot, pentru un proiect al Ro Club Maraton!

sept. 13, 2011 | 5 comments | alerg un maraton, grant, proiect, raiffeisen

Desi Ro Club Maraton pare a fi “doar” un club al alergatorilor, prezenta noastra in viata sociala se face din ce in ce mai simtita. Este o dimensiune pe care nu am prevazut-o atunci cand am initiat acest club, dar care s-a impus de la sine. Ne-am implicat in viata comunitatii prin proiectele noastre dragi – Campionii Sanatatii si 42 pentru o sansa. Ne-am rupt din timpul nostru liber, am facut voluntariat, am crezut in ceea ce facem si ne-a iesit foarte bine.

Sentimentul de multumire pe care ti-l da un astfel de proiect dus pana la capat este atat de mare si reconfortant, in cat uiti toata bataia de cap, tot efortul organizatoric, zecile de telefoane, intalniri si discutii, drumurile, nervii, aparentele fundaturi.

Cred ca toti cei care ne-am implicat in “42 pentru o sansa” pastram un mic zambet interior atunci cand ne gandim ca datorita noua, Spitalul Marie Curie are acum un aparat cu ajutorul caruia probabil medicii de acolo au salvat niste vieti.

Sa nu o mai lungesc, ca o dam pe telenovele.

In urma cu ceva timp, Raiffeisen Comunitati a anuntat un concurs de granturi pentru proiecte sociale. Am primit imediat cateva mailuri din diverse parti, in care eram intrebat daca Ro Club Maraton n-ar dori sa se implice. Bineinteles ca ar dori, am spus eu. Doar ca ne trebuia un proiect.

Noi aveam un proiect pe care doream sa il propunem Primariei Sectorului 3. Era vorba de cateva amenajari pentru a face parcul IOR mai “runners friendly”. Am zis: acum e momentul! Le aducem si bani, doar sa fie de acord. Proiectul avea mai multe puncte: montarea unor tasnitori de apa pe aleea de langa lac (in acest minunat si miroboloant parc, unde s-a investit un munte de bani in tot felul de amenajari, mai mult sau mai putin utile, nu ai de unde sa bei o gura de apa, decat, of course, daca scoti banul si iei de la chiosc…), apoi mai era vorba de niste borne “kilometrice” (de fapt din 100 in 100 metri, numai bune pentru a face intervale in parc), un ceas electronic si niste mici dotari pentru gimnastica in aer liber (de genul unei bare pentru tractiuni). Am depus la Primarie un memoriu ca sa ni se dea aprobarea sa aplicam cu proiectul nostru pentru granturi. Senzatia mea este ca d-na directoare cu care am discutat nici nu s-a obosit sa citeasca scrisoarea de intentie. Asa ca am primit un “ne pare rau, dar…”. Deci au scapat de noi simplu si fara bataie de cap.

Nu mai era mult pana la termenul limita pentru depunerea scrisorilor de intentie pentru granturi si pierdusem speranta ca mai putem participa. Nici unul dintre noi nu avea vreo idee de propus. Salvarea a venit din partea unei inimoase colege de club, Stefania – un om bun sa-l pui la rana. Cand intalnesti un asemenea om te intrebi daca e real: intr-o lume orientata doar spre profit si bunastarea personala, Stefania face voluntariat, scrie proiecte pentru ONG-uri, se implica in aplicarea lor…

Asa ca pe ultima suta de metri am depus un proiect gandit de Stefania, care se numeste “Alerg un maraton!” si este destinat copiilor din clasele 5-8, de la 2 scoli bucurestene. Este un proiect care are rolul de a-i atrage pe copii catre un stil de viata sanatos, practicand sport si mancand corect. Ei vor trebui sa cumuleze distanta unui maraton alergand catre 2-3 km la fiecare antrenament. Vor primi mici premii pe parcurs, iar la final vom organiza un cros caritabil. Eu voi tine si niste seminarii de nutritie.

Toate acestea se vor intampla doar daca vom obtine suficiente voturi pentru a intra in top 10 si astfel sa primim grantul.

Vrei sa ma ajuti sa se intample asta? Daca da, mergi pe acest link si voteaza. Va trebui sa iti faci un cont, insa iti garantez ca nu dureaza mai mult de 3 minute tot procesul. Iti multumesc mult pentru ajutor!

Iata aici si comunicatul pe care il poti da mai departe pe mail, facebook, forumurile pe unde scrii, colegilor si prietenilor:

 Alerg un maraton! Si sunt tare mandru de asta!, spera membrii Ro Club Maraton sa auda de la copiii pentru care au gandit un program special de antrenament de alergare, de instruire pe teme de nutritie sanatoasa dar si de implicare prin evenimente sportive in problemele din comunitatea lor care ii preocupa.

Proiectul se afla acum in competitia Raiffeisen de proiecte comunitare si are nevoie de sprijinul tau prin vot pentru a fi selectionat in vederea finantarii.

De ce? Pentru ca suntem alertati de aceea ca tot mai multi copii devin sedentari de la varste tot mai fragede, mananca tot mai multe ‘junkuri’ si traseul zilnic favorit este intre calculator, frigider si televizor. Si pentru ca suntem convinsi ca prin daruire, rabdare si pasiune, putem sa contribuim la o schimbare in aceasta privinta. De aceea in urmatoarele 3 luni vrem sa ne impartasim pasiunea pentru alergat si convingerea intr-un mod de viata sanatos cu grup de elevi din 2 scoli bucurestene, pe care vrem sa-i sustinem sa alerge fiecare, progresiv, distanta unui maraton si sa organizeze un cros de strangere de fonduri pentru o cauza umanitara. Vrem ca la sfarsitul programului elevii sa constientizeze ei insisi ca alergatul e distractiv, te face mai voios si sanatos, dar si mandru ca ii poti ajuta pe cei din jurul tau care au nevoie de ajutor . De aceea vom alerga impreuna, vom povesti despre ce inseamna sa mananci sanatos si ne vom sarbatori succesul prin a strange donatii la o cursa umanitara pentru o cauza care ne preocupa.

Poti ajuta ca acest proiect sa se intample, acordandu-i votul tau in competitia de proiecte la care participa. Pentru a putea vota, urmeaza pasii descrisi pe http://raiffeisencomunitati.ro/2011/09/12/start-pentru-votarea-proiectelor/, dupa care poti vedea proiectul afisat la sectiunea de proiecte ONG/Bucuresti/sport, sub denumirea de “Alerg un maraton!”.

Iti multumim de pe-acum pentru vot si incredere!

29 Like



Acest articol a fost vizualizat de 1.160 ori.

Related Posts

Comments (5)

  1. Turcanu Veaceslav
    septembrie 14, 2011

    Ai votul meu, Serban!
    Mult succes!

  2. Serban Damian
    septembrie 14, 2011

    Multumesc Slava!

  3. Cezar
    septembrie 14, 2011

    Votat! 🙂

  4. Serban Damian
    septembrie 14, 2011

    Multumesc Cezar!
    Da si tu vestea mai departe, pliz.

  5. constantin albu
    septembrie 16, 2011

    Succes!

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.