Virusul alergarii

iun. 24, 2011 | 0 comments |

Am mai scris eu despre acest “virus”, cu care m-am infectat si eu in urma cu cativa ani. Este un virus foarte puternic, care poate da forme foarte grave de “boala”, cu manifestari dintre cele mai variate.

O sa va prezint 2 cazuri demne de “textbook” 😀

Cazul 1 – Andrei Rosu, alergator pe 7 continente

In primavara trecuta, cand l-am cunoscut pe Andrei, nu alergase niciun maraton. A venit la mine sa discutam probleme de nutritie. Se pregatea pentru Maratonul Polul Nord. O chestiune costisitoare si obositoare. L-am privit usor suspicios, trebuie sa recunosc. Dar nu stiam ca omul de nebun de-a binelea si ca acela a fost doar inceputul.

Andrei a alergat acel maraton la Polul Nord, fiind primul roman care a facut asta si la scurt timp a anuntat un proiect prin care va alerga cate un maraton pe fiecare continent. Treaba din nou dificila si costisitoare. Dar pentru ca i s-a parut prea usor, a ales cele mai grele maratoane din lume – Sahara, Antarctica, Everest, un desert din Australia, niste munti din Alaska… doar pe luna nu a ajuns.

Si asta nu a fost tot. Dupa ce a alergat maratonul din Antarctica, a doua zi a alergat si ultramaratonul de acolo, 100 km, anuntand un nou proiect – 7 ultramaratoane pe 7 continente.

Si stiti ceva? Andrei tocmai a terminat proiectul cu cele 7 maratoane pe 7 continente si a bifat deja vreo 3 sau 4 ultramaratoane.

Puteti citi despre toate acestea pe blogul sau – http://andreirosu.wordpress.com/

De la fiecare concurs mi-a trimis cate o poza cu Ro Club Maraton, unde este si el membru si ne onoreaza faptul ca avem un coleg care face parte acum din clubul foarte exclusivist al alergatorilor care au bifat 7 continente.

Ceea ce este de admirat, pe langa alergarea in sine la atatea maratoane si ultramaratoane in decurs de doar 1 an si putin, este capacitatea de organizare, puterea de a convinge atatia sponsori sa il sustina, campania de presa si mai ales increderea ca poate reusi sa duca la bun sfarsit acest proiect. Ca fapt divers, Andrei lucreaza la o banca si are un copil mic (si altul pe drum). Deci nu este Superman si nici fiul lui Patriciu.

Felicitari pentru o realizare admirabila!

Cazul 2 – 4 alergatori traverseaza Romania in alergare

Acest proiect se desfasoara acum, zilele acestea. Se numeste TransRomania Run si este initial de unul dintre cei mai experimentati ultramaratonisti romani, Serban Chiurlea, despre care eu am mai scris aici. El este poate cel mai virusat alergator din cati am cunoscut, asa ca nici nu m-am mirat cand am citit despre proiectul sau.

Si cum ii sta bine unui virus, acesta s-a transmis rapid si altora, asa ca Serban nu a plecat singur in traversarea Romaniei, ci impreuna cu alti 3 temerari. Doi dintre ei sunt colegi de club si prieteni – Gabriel Solomon si Daniel Musat. Pe cel de-al 4-lea nu il cunosc, dar il salut pe aceasta cale.

Proiectul este simplu – s-au apucat sa traverseze Romania de la Constanta la Vama Bors, adica vreo 800 km, alergand in etape zilnice de 50-60 km. Fiecare este insotit de o persoana cu masina, care are grija de el – alimente, hidratare, schimburi, masaj, incurajare etc.

Daca nu ma insel, azi e a 6-a zi. Le tin pumnii sa termine cu bine!

Puteti citi relatari zilnice pe http://www.gabrielsolomon.ro/

Poate va intrebati de ce fac oamenii acestia, astfel de eforturi… Cui foloseste? Care este scopul?

N-am raspunsuri. Nici eu nu ii inteleg pe deplin, dar le respect alegerile. Cred ca asa trebuie sa procedam toti cu cei din jur. Fiecare isi face alegerile lui in viata si atata timp cat nu deranjeaza pe nimeni, trebuie sa ii acceptam.

Probabil ca pe ei asta ii face mai fericiti, le da mai multa incredere in sine, le deschide niste perspective, ii linisteste, ii ajuta sa se impace cu ei insisi.

La o scara mult mai mica si nici pe departe asa spectaculoasa, peste 2 zile voi face si eu o nebunie, generata tot de acest virus al alergarii.




Acest articol a fost vizualizat de 833 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.