Ro Club Maraton a implinit 3 ani!

iun. 05, 2011 | 1 comment | Ro Club Maraton, alergare

In urma cu 3 ani infiintam impreuna cu alti 13 amici (pe unii ii cunosteam chiar foarte putin) ceea ce astazi numim cu mandrie cel mai mare club al alergatorilor din Romania: RO CLUB MARATON!

Habar nu aveam daca se va bucura de succes, daca va fi cineva interesat de noi, daca va creste etc. Dar nici nu aveam cum sa aflam toate aceste lucruri daca nu ne aventuram sa punem bazele acestui club, primul de acest fel din Romania.

Au trecut 3 ani de atunci. Din 14 oameni am ajuns 213. Din toate colturile tarii. De toate varstele. De toate sexele. Unii alergatori cu vechime si rezultate remarcabile, altii aflati la inceput de drum, cu dorinta de alerga un prim maraton. Diverse profesii, diverse preocupari, casatoriti sau single, mai grasi sau mai slabi, mai rapizi sau mai lenti.

Un lucru ne-a adunat impreuna: dragostea pentru acest sport frumos,simplu si liber – ALERGAREA! Si mai mult decat atat, maratonul!

Oamenii au venit in club in mod natural, fara sa traga nimeni de ei, fara sa facem promisiuni, fara sa astepte neaparat beneficii. Insa beneficiile au inceput sa apara chiar dupa primul an, astfel incat acum taxa de membru este foarte rapid acoperita de gratuitatile si reducerile la concursuri si echipamente.

Desi este firesc ca oamenii sa se orienteze si dupa aceste criterii, imi place sa cred ca cei mai multi au venit in club manati de dorinta de a face parte dintr-o comunitate in plina dezvoltare, avand dorinta de contribui la dezvoltarea ei. Din acest punct de vedere prefer sa avem un numar limitat de membri, dar care sa fie implicati si cu adevarat interesati de acest club, decat sute de oameni, dar care se inscriu doar pentru ca li se ofera niste gratuitati pe la concursuri… Non multa, sed multum, cum ar fi zis latinii.

Am facut lucruri foarte frumoase impreuna. Am organizat concursuri, am facut o campanie caritabila, ne-am distrat, i-am initiat pe multi in “arta” antrenarii pentru maraton si mai presus de toate, am alergat o multime de concursuri impreuna.

Pentru mine, personal, cel mai mare beneficiu adus de existenta acestui club a fost faptul ca m-am inconjurat brusc de o multime de prieteni. Cu unii ma vad doar de cateva ori pe an, pe la concursuri, insa cu altii comunic foarte frecvent. Cred ca daca nu ar fi fost acest club eram mult mai sarac la capitolul prieteni. Insa, de fapt, cred ca acesta este rolul primordial al unui club  – coagularea oamenilor in jurul unei pasiuni.

Ro Club Maraton nu a fost si nici nu va fi o afacere. Am muncit benevol pentru dezvoltarea lui. A fost alegerea mea. Nu am fortat pe nimeni sa procedeze la fel, dar nici macar nu a fost nevoie sa incerc, pentru ca usor-usor au aparut oameni care au inteles mesajul nostru si s-au alaturat. Fiecare dintre noi are un job sau o afacere, o familie, antrenamentele lui, concursurile si obiectivele pe care si le propune, insa daca exista dorinta de a contribui la dezvoltarea clubului, fiecare isi poate rupe cateva ore pentru asta.

Cine nu, nu. Am vazut deja ca cei care s-au inscris doar din intamplare sau pentru un beneficiu punctual (gen gratuitate la MIB), mai devreme sau mai tarziu s-au pierdut pe drum. Dar nu e nicio suparare. Asa cum spuneam, non multa, sed multum.

Ce imi doresc la aceasta aniversare? Imi doresc o mai buna coagulare a clubului. N-as vrea sa ajungem la scindari, la discutii (gen “ce culoare sa aiba tricoul oficial”), la frictiuni si alte prostii, care nu fac decat sa ne deturneze de la drumul frumos pe care am pornit. Atat timp cat nu exista interese financiare, eu cred si sper ca ne vom putea tine departe de conflicte interne si vom reusi sa ne intelegem dand dovada de acelasi fair play minunat pe care il poti intalni doar in cursele de maraton.

Le multumesc mult tuturor colegilor care se implica in dezvoltarea Ro Club Maraton. Fara contributia lor, clubul acesta n-ar fi avut cum sa ajunga asa de mare si cunoscut.

La multi ani, Ro Club Maraton!

15 Like



Acest articol a fost vizualizat de 1.255 ori.

Related Posts

Comments (1)

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.