Si in UK poti cumpara de pe net “pastile de slabit”

apr. 08, 2011 | 0 comments | pastile de slabit, uk

Desi teoretic ar fi ilegal, se pare ca si acolo este o afacere infloritoare. Am gasit aceasta stire, care vine sa completeze postarea anterioara.

MarkMonitor, lider international in protectia brandurilor a emis un document prin care atrage atentia asupra numarului alarmant de mare de siteuri care vand “pastile de slabit”, produse ce nu necesita prescriptie medicala; ei avertizeaza publicul asupra riscului potential al acestor produse.

MarkMonitor a analizat 358 de siteuri de comert electronic care cumulau 67 de milioane de vizite anuale si care vindeau sau redirectionau consumatorii catre siteuri unde se vand pastile de slabit, in UK.

Rezultatele au fost cat se poate de alarmante : 93% dintre siteuri vindeau si trimiteau acasa astfel de produse fara a solicita reteta de la medic, ceea ce este considerat ilegal in UK. Din cele 93%, doar 23% cereau o consultatie online pentru a trimite produsele, ceea ce oricum nu inlocuia consultatia medicala si nu garanta pentru oferirea unor informatii corecte.

Doar 2 din cele 358 de siteuri analizate erau retalieri autorizati sa vanda medicamente cu reteta.

Cum obezitatea afecteaza acum 1 adult din 4 (in UK), tot mai multi oameni cauta solutii rapide si facile pentru a scadea in greutate si se orienteaza spre internet pentru asta. Aceasta masa de oameni este o prada usoara pentru cei care urmaresc o afacere rapida (si in afara legii, cel putin in UK).




Acest articol a fost vizualizat de 1.278 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.