Limassol International Marathon

feb. 25, 2011 | 1 comment |

Am inceput sezonul competional mult mai devreme decat ma asteptam. Daca nu eram organizator la Gerar, as fi inceput si mai devreme. Dar si asa este bine.

Duminica am alergat la Limassol, in Cipru. Semimaraton. Acolo 15-18 grade, cald si frumos, iarba verde si palmieri. La noi, minus trei grade, ninsoare si nicio raza de soare.

Poate ca nu mi-ar fi dat prin cap sa alerg acest concurs, insa cu un an inainte am avut trei colegi de club care au alergat maratonul la Limassol si au venit foarte incantati. Fiind o destinatie relativ aproape si relativ ieftina, s-a facut o mobilizare in randul Ro Club Maraton si s-au adunat peste 40 de alergatori (plus altii din afara clubului). Organizatorii ne-au dat si o reducere, ceea ce a stimulat prezenta mare; in plus exista doua linii low-cost, iar cazarea este rezonabila.

Am ales sa merg la semimaraton, pentru ca stiam ca nu ma voi putea antrena suficient pentru un maraton intreg. Au fost insa multi colegi care au alergat tot maratonul (cinste lor!).

Am ajuns in Cipru cu o zi inainte de concurs. Ca un nutritionist ce sunt (de renume mondial :D) am facut toate greselile posibile – am mancat putin dimineata, nu mi-am pus mancare la indemana in bagaj, asa ca urmatoarea masa a fost mult prea tarziu, ceea ce s-a lasat cu o durere groaznica de cap si stare proasta pe durata multor ore… Exact ce imi trebuia inainte de concurs.

In noaptea de dinainte de concurs a plouat puternic. Prognoza nu era deloc optimista nici pentru a doua zi. Din fericire, ziua a inceput cu un curcubeu frumos, pe care l-am si filmat. Ne-am suit in autobuzul care ne-a dus la linia de start. Acolo am gasit o organizare destul de slaba. Pana in ultimul moment nu am stiut daca exista un loc unde ne putem lasa lucrurile pe durata cursei. L-am gasit cu greu si cu putin timp inainte de start, ceea ce m-a costat ratarea incalzirii.

Partea buna din toata aceasta cursa a fost numarul mare de sportivi romani. Ne-am facut tricouri speciale, pe care am scris Romania, exact ca la Atena si Roma. Din nou am fost o pata de culoare (verde) intre ceilalti sportivi. N-au fost prea multi alergatori – pana in 200 la maraton si vreo 270 la semi. In plus, au existat si curse de 10 si 5 km.

Am luat startul alaturi de colegii de la semi. Nu imi propusesem niciun obiectiv, pentru ca nu ma simteam prea in forma. Primii kilometri au fost de incalzire. Abia dupa kilometrul 5 am reusit sa imi reglez respiratia.

Traseul a fost pe soseaua paralela cu malul marii. Din punctul acesta de vedere a fost frumos. Altfel, nimic special. Ca de altfel nici orasul Limassol.

Kilometrii dinainte si dupa punctul de intoarcere (adica la 10,5 km) au fost cei mai frumosi. A fost ocazia sa ne salutam intre noi si sa ne incurajam, pentru ca fiecare alergator care intorcea pentru a intra in ultima jumatate a cursei ii intalnea pe partea cealalta pe cei din urma. Partea proasta era ca odata intors incepeai sa alergi cu vantul in fata, ceea ce era cu adevarat neplacut si ne-a incetinit pe toti cu cateva minute.

Nu la mult timp dupa ce am intors, a trecut pe langa mine “racheta” Victor. La scurt timp, trece si grupul de 4 kenyeni cu masina de cronometrare in fata. N-am putut sa imi explic acest “fenomen” pana dupa concurs cand am aflat adevarul – organizatorii i-au dus inca vreo 2-3 km mai mult pe kenyeni fata de punctul de intoarcere…

Eu mi-am vazut de alergarea mea in continuare. Pe margine, foarte putini spectatori si destul de putin interesati de alergatori.

Am terminat in 1:51:18. Destul de slab si nesatisfactor, dar hai sa zicem ca la cat m-am antrenat (pe alergare) in ultima vreme, se explica.

lim1

M-am intalnit si cu restul grupului si apoi mi-am luat rolul de cameraman la linia de sosire. Curand au inceput sa vina si maratonistii nostri, bineinteles cu Victor in frunte, care a obtinut un timp excelent.

Ii felicit pe toti cei care au alergat la acest concurs si imi doresc sa mai mergem si la altele in grup asa mare. Este mult mai frumos asa.

Seara am avut o petrecere oferita de organizatori. A inceput destul de searbad, insa atmosfera s-a incins, in mare parte si datorita grupului nostru numeros.

Sper sa imi fac timp sa povestesc si despre calatoriile prin Cipru. Am vizitat 3 orase. Impresia nu e prea grozava, insa totusi merita punctate anumite lucruri.

lim2




Acest articol a fost vizualizat de 1.345 ori.

Related Posts

Comments (1)

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.