Life in a day

ian. 28, 2011 | 0 comments | life in a day, video

80000 de clipuri. 4500 de ore de filmare. Cam asta a insemnat proiectul lansat pe YouTube si sustinut de LG, care s-a numit “Life in a day”.

Pe scurt: a existat o invitatie la nivel mondial ca oricine doreste sa trimita o filmare personala facuta in cele 24 de ore ale zilei de 24 iulie 2010, care sa reflecte ceva din viata lui. Nu trebuia regizat sau montat nimic. Doar material brut si natural.

Am citit despre asta intr-un ziar, undeva pe pagina 15-a, o stire micuta. Mi s-a parut superinteresant. Am trimis si eu 5 filmari.

Ok, ar fi fost frumos sa spun ca unul dintre filmuletele mele a fost selectat, dar n-a fost asa. Poate ca filmuletele mele n-au fost interesante sau poate ca le-au preferat pe cele trase HD. Nu conteaza. Ma bucur doar ca am fost si eu parte din acest proiect si abia astept sa vad cele 90 de minute rezultate in urma selectiei celor 4500 de ore de filmare. Intr-un fel ciudat, in acea zi m-am simtit conectat la intreaga omenire, stiind ca in toate colturile lumii un om obisnuit ca mine isi ia camera video si filmeaza ceva din viata lui. Eu eram la tara in acea zi de sambata, asa ca am filmat putin din antrenamentul meu obisnuit pe sosea, apoi am mers cu fetele la Ploiesti la mama, am mers prin piata sa cumparam diverse, iar seara am mers la plimbare la marginea satului, acolo unde incep dealurile si am inaltat, ca de obicei, zmeul. O zi obisnuita (poate banala, dar care sunt sansele ca fix in ziua de 24 iulie sa ti se intample ceva spectaculos?)/

Filmul a fost lansat aseara la Sundance Festival in SUA, insa poate fi urmarit si din Romania la ora 19 pe acest canal http://www.youtube.com/lifeinaday

Probabil va fi lansat candva si pe dvd.

life

 

Update: am vazut filmul in transmisia de pe YouTube! Imi este greu sa il descriu. Nu am talent la recenzii de film, asa ca tot ce pot sa spun este: tulburator! Atunci cand va fi disponibil spre vizionare pe alte cai, va recomand sa il vedeti!




Acest articol a fost vizualizat de 881 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.