Lansarea clinicii antiaging SansAge

ian. 27, 2009 | 0 comments |

Astazi am participat la lansarea clinicii SansAge, din a carei echipa fac si eu parte, ca nutritionist.

Se vorbeste din ce in ce mai mult despre “antiaging”. Unii ar putea zice ca e o moda. Eu zic ca este un curs firesc al lucrurilor – oamenii au realizat ca avem posibilitatea sa traim mai mult si mai ales sa imbatranim frumos. Pe de alta parte, stilul de viata modern ne cam scurteaza aceasta sansa.

SansAge propune pacientilor o abordare holistica – o echipa multidisciplinara de medici care fac o evaluare complexa si ii propun pacientului o serie de terapii care il pot intineri cu 10 ani in maxim 6 luni – totul obiectivat cu jutorul markerilor antiaging. Poate suna putin “bombastic”, insa adevarul este urmatorul: este o diferenta intre varsta cronologica si varsta biologica, in sensul ca poti sa ai 40 de ani (calendaristic), insa organismul tau sa comparabil cu al unui individ care a trait 55 de ani. Intr-o oarecare masura, aceste transformari pot fi reversate. Daca esti supraponderal si slabesti pana la greutatea normala se poate afirma ca din punct de vedere metabolic ai intinerit.

Evident, rolul meu in aceasta abordare va fi acela de a consilia pacientii pe probleme de nutritie.  Ceilalti specialisti sunt: gerontolog, specialist chirurgie estetica, histopatolog, kinetoterapeuti, specialisti estetica dentara si implantologie, psiholog.

Dr. Adrian Stanescu, initiatorul acestui proiect (si proprietarul clinicii) este medic specialist gerontolog si a construit in 2008  Caminul Oxxygene, primul centru din Romania pentru tratarea bolii Alzheimer. El motiveaza crearea clinicii SansAge astfel:

1. Populatia imbatraneste – datele statistice arata ca populatia Romaniei cu varsta intre 35 si 50 ani ( adica varsta la care un tratament antiaging este propice ) este de 4,5 mil, adica aprox. 20% din populatie, iar persoanele cu varsta peste 35 de ani este de 12 mil., adica mai mult de jumatate din populatie ce trebuie sa se preocupe de imbatranire.

2. Preocuparea individului pentru terapiile antiaging, pentru o viata sanatoasa, este in crestere.

3. Industria wellness are avantul industriei computerelor in anii 80 – 90.

4. Lipsa unui astfel de centru antiaging specializat pe piata romaneasca

5. Efectele terapiei antiaging asupra individului – calitatea vietii imbunatatita, speranta de viata crescuta, fara dizabilitati fizice si psihice

6. Efectele terapiei antiaging asupra societatii – de preventie a bolilor si implicit scaderea costurilor sociale legate de imbatranire.

Evenimentul de lansare a fost interesant. A venit multa lume din presa medicala. Eu am sustinut o scurta prezentare despre alimentele functionale si rolul lor in antiaging. Voi povesti alta data despre aceste alimente functionale.

Ce ar mai trebui spus – la SansAge pacientii vor gasi unul dintre putinele aparate Eximia din Romania. Mai multe detalii pe www.sansage.eu

sansage1

sansage2




Acest articol a fost vizualizat de 868 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.