Almanahul SF 2008

iun. 15, 2008 | 1 comment | 2008, almanah, sf

La Bookfest am gasit Almanahul SF pe 2008, publicat de Helion din Timisoara, editura care scoate si revistele Helion… care din pacate nu se gasesc nicaieri in Bucuresti.

Pentru mine, almanahul SF este un fel de traditie, pentru ca il cumpar de ani de zile (desi o perioada nu a aparut, sau nu l-am gasit eu). Pe cel din 2008 abia am inceput sa il citesc, asa ca inca nu pot sa emit o parere despre continut. Aspectul nu e prea grozav… hartie cam proasta, tiparitura care lasa de dorit. Totusi e bine ca exista. La cat e de sustinut SF-ul in tara noastra, imi dau seama ca cei care publica sf fac eforturi destul de mari, asa ca nu vreau sa ii critic (prea tare).

Helionul publica in principal proza romaneasca – pe de-o parte e foarte bine pentru ca sunt incurajati autorii nostri, pe de alta parte e o masura cam necomerciala, pentru ca multe dintre productiile autohtone sunt destul de slabe. Adica termini de citit o nuvela si iti pare rau ca ai pierdut timp cu ea, pentru ca ideea este “subtzire”, iar scriitura stangace. Pe de alta parte, Magazinul SciFi merge pe o formula de succes, publicand nuvele straine care au fost premiate si care, in mare majoritate, sunt foarte bune.

Cred ca pe viitor se va ajunge la un mix intre cele doua stiluri, ceea ce va creste nivelul sf-ului romanesc.




Acest articol a fost vizualizat de 992 ori.

Related Posts

Comments (1)

  1. Viorel
    septembrie 06, 2008

    Salut Serban,
    A aparut numarul 12, si din pacate ultimul, al revistei Sci-Fi magazin. Se pare ca au dat faliment. Mi-au scris ca cei 150 de abonati si cei 1000 de cumparatori nu au fost suficienti pentru supravietuirea revistei. O veste proasta pentru mine.
    Ai terminat cumva de citit Almanahul SF pe 2008? Poate mi-l imprumuti si mie cand il termini.
    Multumesc.
    Viorel

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.