Fara junk food in scoli

mai 27, 2008 | 5 comments |

Am dat un scurt interviu pentru stirile de la ora 14 de la TVR 1, legat de recent aprobata lege care va interzice vanzarea anumitor alimente in scoli. Bineinteles, este vorba de “junk food” – chipsuri, snacksuri, tot soiul de dulciuri ambalate, sucuri, croissante etc.
Cu ocazia interviului am fost intr-unul dintre liceele bucurestene, ca sa facem filmarea chiar langa chioscul unde se vand toate acestea. Din nefericire, doar junk food. Nimic altceva. Adunatura de grasimi, zahar si E-uri. Iar copiii ce sa faca?… cumpara. Nu au nici educatia adecvata si nici posibilitatea sa aleaga.
Asa ca legea este binevenita. Ramane sa vedem cum se va aplica.
Spuneam si in interviu: nu e suficient sa interzici ceva, ci trebuie sa vii cu o solutie de inlocuire. E foarte simplu pentu orice copil sa isi aduca de acasa junk food sau sa treaca strada si sa isi cumpere de la un chiosc din afara scolii, unde aceasta lege nu va avea putere. Si uite asa numarul copiilor obezi creste tot mai mult – o explicatie foarte simpla pentru faptul ca tara noastra a avansat in topul obezitatii in lume..

tvrnutritie1.jpg
tvrnutritie2.jpg




Acest articol a fost vizualizat de 1.018 ori.

Related Posts

Comments (5)

  1. CatGal
    mai 27, 2008

    Plus ca mai toti copii trag chiului de la educatie fizica…asta poate si din cauza plictiselii acelor ore…si eu am facut asta…:) am avut profesori extrem de nesuferiti. Dar in general, cine se indoapa cu o gramada de chestii nesanatoase nici nu ar face miscare de vreun fel din pacate.

  2. CatGal
    mai 27, 2008

    erata: copiii…se pare ca nu am apasat destul pe tasta

  3. dosvida
    mai 29, 2008

    caut sa cumpar si eu carticica ta si n-o gasesc. Ma poti ajuta?

  4. Serban
    mai 29, 2008

    Din pacate, nu. Habar n-am pe unde o mai poti gasi. S-a vandut aproape toata prima editie si se va reedita din toamna. Poti sa o mai cauti pe siteurile care vand carti sau la targul de carte de saptamana viitoare. Dupa ce o citesti, sa imi spui si mie cum ti s-a parut 🙂

  5. dosvida
    mai 29, 2008

    ok, sper sa o gasesc online si cum o citesc promit ca dau de veste (toate parerile auzite sunt numai de lauda!). Chipintaci.

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.