Bookfest 2008… cu glazura de ciocolata

iun. 08, 2008 | 1 comment |

Asa cum am mai spus si prin alte posturi, ca un intelectual ce sunt, de ani de zile nu lipsesc de la nicio editie a Targului de Carte. Este un eveniment pe care il iubesc, pentru ca iubesc cartile (spre deosebire de acest computer pe care il urasc, deoarece m-a atras intr-o dependenta, din ce in ce mai greu de suportat).

Anul acesta, la Bookfest am mers nu numai in calitate de simplu vizitator si cumparator, ci si ca invitat special la o lansare de carte. Editura Corint a publicat o carte ce se numeste “O ciocolata pe zi te scapa de doctorii”, scrisa de doi nutritionisti australieni. Cartea (despre care o sa vorbesc mai pe larg in alt post) este destul de interesanta, fara a avea pretentia unui studiu sau a unui tratat. Se citeste usor si are informatii intersante, care sunt mai mult sau mai putin argumentate (desi lipsa unei bibliografii sau a citarii unor surse ii da un aer cam… de revista glossy cu sfaturi utile). Concluzia cartii: da, ciocolata (cea adevarata) este ok, ba chiar e bine sa o consumam, evident cu moderatie.

Am tinut un mic speech pe aceasta tema, cu o voce ragusita si chinuita (ca de cateva zile sunt complet virusat la nivelul cailor respiratorii), iar langa mine s-au aflat Cristina, Elena si Marcel de la “Poftiti la slabit!”, care au fost si ei invitati de editura (de fapt au fost invitati toti cei 9 ex-concurenti, dar motive obiective i-au impiedicat… etc). In sala de langa noi, presedintele Basescu tinea o cuvantare la lansarea altei carti (l-am scuzat ca nu a putut sa vina la lansarea mea, pentru ca din neatentie, organizatorii Bookfest au pus la aceeasi ora 2 personalitati… incredibil cata lipsa de profesionalism :)) ).

cioco11.jpg
cioco2.jpg

Despre targ, in doua vorbe – frumos! (o vorba) Parca a fost ceva mai aerisit decat in pavilionul central. Oferta de carti foarte mare. Bani sa ai, timp sa ai, neuroni sa ai. Foarte multe carti de bussines. Prea multe. De asemenea, oferta foarte consistenta la carti pentru copii – superbe, dar in aceeasi masura si scumpe. La medicina mi s-a parut slabut (exceptand cartile aduse de afara, dar care sunt foarte scumpe). Pe nutritie nu am vazut noutati remarcabile. Am luat ceva, insa vorbim dupa ce o citesc. Mi-am luat ceva SF-uri (a aparut volumul 3 din antologia SF scoasa de Nemira – o caramida de carte; nu am citit nici volumul 2 inca.)




Acest articol a fost vizualizat de 1.124 ori.

Related Posts

Comments (1)

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.