Simpozionul AIMS

nov. 15, 2007 | 2 comments |

AIMS (Association of International Marathons and Distance Races)  este o organizatie internationala care se ocupa de 25 de ani cu acreditarea si organizarea marilor maratoane. Anul acesta au avut un simpozion in orasul Marathon. Au participat directori de curse, jurnalisti si tot felul de oficialitati. Am mers si eu, ca jurnalist, desi era cu o zi inainte de maraton si as fi preferat sa zac undeva, acumuland energie.

Tema generala a fost “Maratonul: Trecut – Prezent – Viitor”. Au fost foarte multe interventii, unele mai banale, altele deosebit de interesante. Poate candva, cand o sa am timp, o sa scriu un articol despre simpozionul acesta. Concluziile sunt dintre cele mai imbucuratoare – maratonul este un fenomen in plina expansiune. De asemenea, este foarte atractiv din punct de vedere economic, pentru orasele care le organizeaza.

aims3.jpg

aims1.jpg

aims2.jpg




Acest articol a fost vizualizat de 1.245 ori.

Related Posts

Comments (2)

  1. bucuresti int'l marathon: Editia I-a 2028 !!
    noiembrie 17, 2007

    Super !! concluziile acestui Simpozion … In fond e normal sa ajungi la beneficii / profit, printr-un bun management , inclusiv sponsori si publicitate
    Problema e cum facem sa ajunga acest mesaj la primaria capitalei tarii noastre, la federatia de atletism, alte comitete si comitzii — in general la toate acele persoane care s-au laudat in luna mai a.c. ca vor face, vor drege etc. si ne-au umplut de promisiuni si gogosi (gen: Bucuresti — unul din primele 10 maratoane din lume !, etc.) sa ne ajunga pentru mult timp, vreo 20 de ani, vorba lu’ brucan … 🙁
    s-auzim de bine !!

  2. Serban
    noiembrie 17, 2007

    Ei, sa nu fim pesimisti. Se pare ca in 2008 va exista un maraton mare…
    Cred ca toata lumea e constienta de beneficiile economice ale unui astfel de eveniment.
    La aceste simpozion s-a vorbit despre istoria maratonului modern si am recunoscut toate problemele prin care (probabil) trec si organizatorii romani. Sunt mult in urma altora, doar ca noi avem avantajul ca ne putem inspira din experienta lor. Important este sa se gaseasca oameni “open mind” care sa sustina un astfel de proiect.
    Nu cred ca e usor sa organizezi un maraton, dar cred ca mi-ar placea sa ma implic in asa ceva.

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.