Bookfest 2007

iun. 07, 2007 | 1 comment |

De ani de zile nu ratez niciuna din cele doua editii anuale ale targului de carte din Bucuresti. Nu pentru ca as fi vreun cine stie ce intelectual… chiar imi este ciuda ca n-am citit mai mult, in special literatura clasica, insa imi place atmosfera de la targurile de carti. Ma simt bine acolo si totdeauna vin acasa cu cateva carti foarte interesante, pe care nu le-am observat prin librarii (ca sa nu mai amintesc de faptul ca toate editurile ofera reduceri, ceea ce face bine la buzunar).

Mai auzeam cate un “filozof” spunand ca nu peste mult timp cartile vor disparea, ca nu mai citeste nimeni in ziua de azi etc. De la fiecare targ de carte am plecat cu convingerea ca nu este asa. Logica e simpla: daca lumea nu ar citi si daca nu ar mai avea cautare cartile, de ce de la an la an apar tot mai multe edituri si tot mai multe titluri publicate? Ca nimeni nu este prost sa isi deschida o afacere din care nu are de castigat… Editurile fac bani buni, iar editurile mari fac bani foarte buni.

Imi aduc aminte, cu cativa ani in urma cand am avut primul contact cu editura Corint, unde m-am dus cu totul intamplator, chiar am avut o strangere de inima. Ma dusesem sa le propun cartea mea despre stretching. Aveau sediul intr-o casa darapanata si nici nu erau foarte cunoscuti. Astazi este una dintre cele mai prospere edituri din tara. Ma rog, a nu se intelege ca din cauza cartilor mele :)) Desi, probabil ca am contribuit si eu putin.

 Si anul acesta am fost uimit de numarul mare de participanti. Efectiv nu stii ce sa cumperi dintre atatea carti. Bani si timp de citit sa ai, ca restul nu e o problema.

Daca doriti sa vedeti evenimentele de lansare – www.bookfest.ro

bookfest.jpg




Acest articol a fost vizualizat de 896 ori.

Related Posts

Comments (1)

  1. Adela
    iulie 12, 2007

    Nu sunt eu cine stie ce “filosof” (am doar 23 de ani), dar stiu ca de la an la an se citesc carti din ce in ce mai proaste. Si mai stiu si ca acest lucru se atoreaza unei educatii precare a populatiei acestei tari. In ceea ce priveste personajul (“filosoful”) care a spus ca de la an la an se citesc tot mai putine carti, are si el dreptate, referindu-se cred (sperand ca intuiesc bine personajul) la numarul in scadere de carti bune cititite. Asta daca nu consideram ca revistele de ce mai joasa speta de pe strata sunt si ele carti – ceea ce evident nu sunt. Ideea unui targ de carte, draga domnule, este mai mult una manageriala si comerciala cat una de promovare a Cartii. Ma bucur totusi ca exista oameni ca dumneaostra care mai iubesc intalnirile culturale si mirosul de hartie al cartilor.

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.