Masa de Craciun

dec. 21, 2010 | 0 comments | craciun

Nu am de gand sa va stric cheful si nici nu o sa fac pe moralizatorul sau pe sfantul, care de Craciun mananca o salata de varza cruda si un piept de pui la gratar 😀  In afara oamenilor care au probleme grave de sanatate, toti ceilalti ar trebui sa se bucure din plin de sarbatori. Insa cu o mentiune: sarbatorile nu reprezinta o perioada de imbuibare, excese si lenevire.

Nu am o statistica, insa din observatiile mele, multi oameni acumuleaza cateva kilograme in perioada aceasta dintre Craciun si Revelion, plus minus cateva zile inainte si dupa. Iar aceste kilograme sunt destul de greu de dat jos, pentru ca dupa Revelion oamenii isi reiau de obicei programul de servici, iarna continua (deci sanse mai mici de a face miscare), si uite cum an de an poti sa acumulezi niste kilograme fara sa iti dai seama.

Am facut analiza nutritionala pentru cateva dintre preparatele traditionale de Craciun – COZONAC, PIFTIE, FRIPTURA DE PORC, CARNATII DE CASA, SARMALE, SALATA DE BOEUF. Cititi si trageti concluzii! Iar aici gasiti un articol legat de masa de Craciun.

Va doresc Craciun Fericit, cu bucurii, cu o masa imbelsugata, dar si cu multa moderatie!




Acest articol a fost vizualizat de 998 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.