Painea Dobrogea cu Benecol reduce colesterolul

nov. 24, 2010 | 0 comments | benecol, colesterol, dobrogea, paine

Cea mai frecventa cauza a mortalitatii in lume este reprezentata de bolile cardiovasculare, care se afla in stransa legatura cu nivelul colesterolului seric. Studiile au aratat faptul ca o scadere cu 1% a nivelului de colesterol total poate induce o scadere a incidentei bolilor cardiovasculare cu 2%.

Prima interventie la persoanele cu hipercolesterolemie este modificarea obiceiurilor alimentare, respectiv reducerea aportului de acizi grasi, alaturi de reducerea aportului energetic total si pe cel al carbohidratilor simpli. Daca acest lucru nu rezolva problema dupa o perioada de timp, se poate recurge la introducerea in dieta a alimentelor functionale, respectiv cele care contin stanoli din plante.

Benecolul a fost lansat in 1995 si a fost descoperit de doi oameni de stiinta din Finlanda. In timp a fost sustintut de mai mult de 60 de studii clinice publicate in presa stiintifica internationala, care au atestat eficienta esterilor din plante.

Benecolul este eficient atat pentru barbati, cat si pentru femei, indiferent de varsta (adica inclusiv la copii). Un aspect important: este eficient in diferite matrici, adica poate fi adaugat in tot felul de produse. La noi a fost introdus in painea de secara, probabil datorita faptului ca romanii sunt in mod traditional consumatori de paine, insa in Finlanda, de exemplu, Benecolul se gaseste adaugat si in iaurturi, in margarina sau in alte produse alimentare.

Efectul lui benefic de reducere a colesterolului se manifesta in toate cazurile de hipercolesterolemie, fie ca e vorba de o forma primara, familiala sau este asociata afectiunilor cardiovasculare, sindromului metabolic, diabetului zaharat tip 1 si 2.

Este important de mentionat si faptul ca se poate administra concomitent cu statinele si cu colestiraminele.

Sterolii din plante reprezinta echivalentul colesterolului la nivel de plante, avand functionalitate similara: componente esentiale ale membranelor, precursori ai hormonilor etc. In plante mai exista si mici cantitati de stanoli (sitostanoli si campestanoli). Dietele de tip vestic contin in jur de 300 mg de colesterol, 300 mg steroli din plante si 50 mg stanoli din plante.

Stanolii din plante reduc absorbtia colesterolului la nivelul intestinului, care provine in general din alimente si din secretia biliara. In mod obisnuit, in jur de 50% este absorbit si 50% eliminat. Daca se consuma esteri de stanoli din plante, acest raport se modifica, ajungandu-se la o absorbtie de 20% si eliminare in proportie de 80%.

Pentru a se obtine efectul de reducere a colesterolului e nevoie de un consum zilnic de 2 g Benecol, respectiv 4 felii paine Dobrogea cu Benecol.

Mai multe informatii pe http://www.dobrogeabenecol.ro




Acest articol a fost vizualizat de 1.978 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.